Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Peru megverte magát, győzött Dánia

2018.06.16. 20:18

Nem a futball reklámja volt az első félidő a Peru-Dánia meccsen a C csoportban, az európaiak egyáltalán nem futballoztak, ami történt, az a dél-amerikaiaknak köszönhető.

Na meg Bakary Gassama bírónak, aki már a 3. percben elnézett egy perui büntetőt, az ismétlésnél tisztán látszott, hogy lábat talált a dán védő. Gassama meg sem videóztatta, és a videósok sem szóltak a fülére.

10 perc után a mezőny magasan legjobbja, Carrillo ment be a tizenhatosra balról, a jobb alsóra csavart, de Schmeichel védte.

Az viszont már ziccerszerű volt, amikor Farfán a 30. perc előtt kilépett Carrillo zseniális passzával, csakhogy a lövésébe belecsúszott Kjaer, óriási mentés volt.

A 35. percben Kvist lesérült, bordáját törhette, hordágyon vitték el, az ajaxos Schöne állt a helyére.

38 perc telt el, amikor a dán Pione Sistót épp a tizenhatos előtt akasztották, de a nagyon halványan játszó Eriksen, a sztárjuk a sorfalba lőtte a szabadot.

Közvetlenül a szünet előtt pörgött fel a meccs, amikor Cueva megcsinálta a visszacselt a tizenhatoson belül, de Poulsen kihúzta a lábát. Gassama továbbengedte a játékot, mutatta is, hogy ez nem volt semmi, de ez azért már akkora hiba lett volna, hogy a videóbíró a fülére szólt, hogy fújja be a büntetőt. Illetve, hogy nézze meg, meg is tette, és maga is úgy látta, ez bizony szabálytalanság volt. (Nem is kicsi.)

A szünetben a dán kapitány, Haidaraösszekapta az embereit, a második félidőben 15 percig csak náluk volt a labda. Farfannak volt csak egy kiugrása a másik végen, de nem vette vissza, nagy sprint végén belelőtte a védőbe.

Majdnem 1 órája játszottak már a csapatok, amikor összejött az első dán helyzet, amiből gól is lett. Eriksen indította a balján Poulsen egy kontránál, aki besétált a tizenhatosra, megnézte a rövid alsót, és a kifutó kapus lába fölött oda is lőtte a labdát. Ügyes gól volt, 1-0 Dániának. (Poulsen egyébként már a felkészülési meccseken is villogott.)

Peru szinte azonnal egyenlíthetett volna, Flores tíz méterről lőt óriási ziccerben, de Schmeichel hatalmasat védett, kézzel leért a baljára érkező labdára.

Peru mindent megtett az egyenlítésért, a jobbszárny nagyot futballozott, a jobbhátvéd, Advincula és a már említett Carrillo nevét jó lesz megjegyezni.

Farfannak volt egy helyzete, amikor a lefejelt labdát 20 centiről nem tudta bepaskolni, mert túl hosszú volt.

A 73.-ban Advincula tört előre a jobb szélen, megcsinálta a visszacselt is, de csavart lövését simán védte a kapus. Talán jobb lett volna, ha passzol, bár ez volt az egyetlen dolog, amit csinálhatott volna jobban a meccsen.

80 perc környékén jártunk, amikor Guerrero, aki a 65.-ben állt be, sarokkal próbálkozott az ötösről, még csavar is volt a labdában, de fájóan kevéssel mellépörgött.

Ekkor már teljesen kinyílt Peru, Jörgensen egy ellentámadásból eldönthette volna a meccset, de Advincula még a kapusát is megelőzte, hogy blokkoljon, a labda róla pattant ki.

Farfan két perc múlva a meccs helyzetét hibázta el: Carrillo újfent megvert mindenkit a jobbszélen, lement az alapvonalig, visszagurított, ahogy azt tanítják, Farfan kábé tizenegyest rúghatott mozgó labdából, de középre lőtt, Schmeichel lábbal védett.

Eriksen még a 86.-ban eldönthette volna, de ez sem ment be, viszont mivel az ötperces hosszabbítás sem hozott gólt, a dánok 1-0-ra megnyerték a meccset.

A csoportot a franciák vezetik 2-1-es gólkülönbséggel, a Dánoknak is 3 pontjuk van, de csak 1-0-juk. Ausztrália és Peru nullapontos.

Dánia-Peru 1-0 (0-0)

 

C csoport, 1. forduló:
Szaranszk, Mordovia Aréna, 40 500 néző, v.: Bakary Papa Gassama (gambiai)
    gólszerző: Poulsen (59.)
    sárga lap: Delaney (86.), Poulsen (93.), illetve Tapia (38.)

Dánia:
   
Kasper Schmeichel - Henrik Dalsgaard, Andreas Christensen (Mathias Jörgensen, 81.), Simon Kjaer, Jens Stryger Larsen - William Kvist (Lasse Schone, 35.), Christian Eriksen, Thomas Delaney - Yussuf Yurary Poulsen, Nicolai Jörgensen, Pione Sisto (Martin Braithwaite, 67.)

Peru:
   
Pedro Gallese - Luis Advíncula, Christian Ramos, Alberto Rodríguez, Miguel Trauco - Renato Tapia (Pedro Aquino, 87.), Yoshimar Yotún - André Carrillo, Christian Cueva, Edison Flores (Paolo Guerrero, 62.) - Jefferson Farfán (Raúl Ruidíaz, 85.)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?