Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

A legkísértetiesebb sérülést szenvedte a tunéziai kapus

2018.06.19. 08:45

Muez Hasszent, a tunéziai válogatott kapusát alig 14 perc után le kellett cserélni Anglia ellen. Még a mérkőzés 5. percében sérült meg, amikor kifutva Lingard elé vetődött és – mint utólag kiderült – kificamította a vállát. Az angol hozzá sem ért, egy balszerencsés mozdulat volt a hibás.

Elsőre nem is tűnt súlyosnak a dolog. Némi ápolás után folytatni tudta a játékot, sőt az angolok első gólja előtt közvetlenül még bemutatott egy bravúros védést, ám pechére Kane berúgta a kipattanót, ő pedig közben rásérült a vállára. A középkezdés után szinte azonnal jelezte, hogy ennyi volt, könnyek közt hagyta el a pályát.

Noha minden együttérzésünk Hasszené, a sérülésének van egy sorsszerű, mondhatni karmikus vonatkozása, ami igencsak különlegessé teszi a történteket. 

A tunéziai kapus ugyanis azzal vált híressé a világbajnokság előtti hetekben, hogy egymást követő két barátságos mérkőzésen is sérülést szimulált, méghozzá igen különös okból.

Idén május közepétől június közepéig tartott a ramadán, a muszlimok legszentebb ünnepe, ami alatt napkeltétől napnyugtáig se nem ehettek, se nem ihattak a hívők. 

A tunéziai válogatottnak viszont a törökök és a portugálok elleni felkészülési mérkőzése is a kora esti órákban kezdődött, azaz a meccs közben ment le a nap, és ezzel jött el az idő, amikortól a vallásukat tartó játékosok megtörhették a böjtöt. Hogy egy percig se kelljen tovább kihúzniuk étlen-szomjan a szükségesnél, a tunéziaiak egy ravasz trükköt vetettek be: Hasszen napnyugtakor sérülést színlelt, és amíg ápolták, társai az oldalvonalnál fogyasztottak.

Már az is milliós valószínűtlenségű egybeesés lenne, hogy a két legutolsó válogatott meccsén sérülést imitáló kapus a világbajnokságon rögtön megsérül, de a dolog még ennél is kísértetiesebb.

Hasszan ugyanis mindkét felkészülési meccsen azt játszotta el, hogy a bal válla sérült meg. Az a válla, ami a vébén aztán tényleg megsérült.

A portugálok ellen május 28-án bemutatott szimulálás felvételét nehéz röhögés nélkül kibírni, a kapus minden ok vagy előzmény nélkül a bal felkarjához kapott, és a földre rogyott.

Három napra rá a törökök ellen már jobban eladta a dolgot, árukapcsolásban egy ütközéssel. Ám az erről készült videóból is az kiderül, hogy a bal karját, vállát ápoltatta, utána pedig még fájdalmasan tapogatta is a sérült testrészt.

Éppen úgy, ahogy hétfőn tette, miközben sírva lebandukolt a pályáról.

Semmiképp nem állítanánk, hogy a sors vagy a karma büntette meg Hasszent, de az lehet, hogy bizonyos dolgokkal tényleg jobb nem viccelni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?