Emma
-2 °C
6 °C

A legkísértetiesebb sérülést szenvedte a tunéziai kapus

2018.06.19. 08:45

Muez Hasszent, a tunéziai válogatott kapusát alig 14 perc után le kellett cserélni Anglia ellen. Még a mérkőzés 5. percében sérült meg, amikor kifutva Lingard elé vetődött és – mint utólag kiderült – kificamította a vállát. Az angol hozzá sem ért, egy balszerencsés mozdulat volt a hibás.

Elsőre nem is tűnt súlyosnak a dolog. Némi ápolás után folytatni tudta a játékot, sőt az angolok első gólja előtt közvetlenül még bemutatott egy bravúros védést, ám pechére Kane berúgta a kipattanót, ő pedig közben rásérült a vállára. A középkezdés után szinte azonnal jelezte, hogy ennyi volt, könnyek közt hagyta el a pályát.

Noha minden együttérzésünk Hasszené, a sérülésének van egy sorsszerű, mondhatni karmikus vonatkozása, ami igencsak különlegessé teszi a történteket. 

A tunéziai kapus ugyanis azzal vált híressé a világbajnokság előtti hetekben, hogy egymást követő két barátságos mérkőzésen is sérülést szimulált, méghozzá igen különös okból.

Idén május közepétől június közepéig tartott a ramadán, a muszlimok legszentebb ünnepe, ami alatt napkeltétől napnyugtáig se nem ehettek, se nem ihattak a hívők. 

A tunéziai válogatottnak viszont a törökök és a portugálok elleni felkészülési mérkőzése is a kora esti órákban kezdődött, azaz a meccs közben ment le a nap, és ezzel jött el az idő, amikortól a vallásukat tartó játékosok megtörhették a böjtöt. Hogy egy percig se kelljen tovább kihúzniuk étlen-szomjan a szükségesnél, a tunéziaiak egy ravasz trükköt vetettek be: Hasszen napnyugtakor sérülést színlelt, és amíg ápolták, társai az oldalvonalnál fogyasztottak.

Már az is milliós valószínűtlenségű egybeesés lenne, hogy a két legutolsó válogatott meccsén sérülést imitáló kapus a világbajnokságon rögtön megsérül, de a dolog még ennél is kísértetiesebb.

Hasszan ugyanis mindkét felkészülési meccsen azt játszotta el, hogy a bal válla sérült meg. Az a válla, ami a vébén aztán tényleg megsérült.

A portugálok ellen május 28-án bemutatott szimulálás felvételét nehéz röhögés nélkül kibírni, a kapus minden ok vagy előzmény nélkül a bal felkarjához kapott, és a földre rogyott.

Három napra rá a törökök ellen már jobban eladta a dolgot, árukapcsolásban egy ütközéssel. Ám az erről készült videóból is az kiderül, hogy a bal karját, vállát ápoltatta, utána pedig még fájdalmasan tapogatta is a sérült testrészt.

Éppen úgy, ahogy hétfőn tette, miközben sírva lebandukolt a pályáról.

Semmiképp nem állítanánk, hogy a sors vagy a karma büntette meg Hasszent, de az lehet, hogy bizonyos dolgokkal tényleg jobb nem viccelni.