Szilvia
5 °C
16 °C

A gólvonal-technológia szerint gól volt, a japánok szerint nem

2018-06-19T125330Z 205199235 RC1F137E2100 RTRMADP 3 SOCCER-WORLD
2018.06.19. 16:52 Módosítva: 2018-06-19 19:05:11

A vártnál jóval érdekesebbre sikerült Japán és Kolumbia keddi mérkőzése, Carlos Sánchez a vb-k történetének második leggyorsabb piros lapját hozta össze, a tíz emberrel játszó kolumbiaiak pedig nem is bírtak a japánokkal, 2-1–re kikaptak a nap nyitómeccsén.

Emellett is volt furcsaság bőven, a legérdekesebb azonban mindenképpen az volt, amikor a kolumbiaiak Quintero szabadrúgásával kiegyenlítettek az első félidő végén, a japánok pedig gyakorlatilag

elkezdtek vitatkozni a gólvonal-technológiával.

Máshogy legalábbis nem nagyon lehet leírni azt, hogy először Kavasima kezdte el mutogatni, hogy nem volt bent a labda, aztán pedig csapattársai tiltakoztak hevesen a bírónál, még azt követően is, hogy a kivetítőn már megmutatták a gólvonal-technológiás felvételt is, amin egyértelműen látszott, hogy a labda teljes terjedelmében túl volt a gólvonalon. Persze az nincs kizárva, hogy a tényleg megkérdőjelezhető szabadrúgás miatt reklamáltak, de a gól után sok értelme annak sincs, ráadásul arra még a videóbíró sem alkalmazható.

Főleg Kavasima reakciója volt érdekes, mert ha valakinek, neki biztosan éreznie kellett, hogy bentről szedte ki a labdát, úgy kellett kigurítania, hogy a vonalon kívül rá tudjon feküdni.

A kolumbiaiak reakciójából is jól látszott egyébként, hogy bent volt a labda, azonnal rohantak ünnepelni, teljes joggal, mert szabad szemmel is látni lehetett, hogy gólt lőttek.

Borítókép: Damir Sagolj / Reuters.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?