Aliz
6 °C
14 °C

Távozik az egyiptomi szövetségi kapitány az orosz KO miatt

2018.06.20. 08:58

Szakít az egyiptomi válogatott Héctor Cúperrel a csapat Oroszországtól elszenvedett 3-1-es veresége miatt. Az argentin szakember azonban csak a világbajnokság után köszön le, ami vélhetően már csak egy meccset jelent a Szalahhal felállt csapatnak, hiszen a két vereség miatt már csak egészen különleges matematikai esélye maradt a továbbjutásra, amelyhez többek között az oroszok által 5-0-val elintézett Szaúd-Arábiának meg kellene vernie Uruguayt.

Az orosz Newsru.com az egyiptomi el-Vatan információira hivatkozva írta meg tényként, hogy – három év után – Cúpertől elköszön az egyiptomi szövetség.

Az edző egy nappal korábban még azt mondta nem csak rajta múlik, hogy marad-e a csapattal. „Ha nem elégedettek a teljesítményemmel azok, akiken múlik a döntés, azonnal felállok” – mondta az oroszoktól elszenvedett vereség után,  de nyilatkozatából úgy tűnt, ő szívesen folytatná.

Cúper a válogatott élén 2015 óta áll, csapata ezalatt 19-szer nyert, 7-szer döntetlent játszott, 11-szer veszített. Különösen az Uruguay elleni 1-0-ás vereség fájdalmas, a dél-amerikai csapat a 89. percben szerezte a gólt. A válogatott Uganda, Ghana és Kongó ellen küzdve vívta ki a részvételt a világbajnokságon, ahol a csapat eddig kétszer, 1990-ben és 1934-ben járt.

 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?