A világbajnokság 8. napja

Index
2018.06.21. 10:45

Összefoglaló

Három meccsel folytatódott a világbajnokság csütörtökön:
Dánia 2-2-t játszott az ausztrálokkal,
Franciaország gyenge meccsen kiejtette Perut,
aztán jött a sokk, a horvátok 3-0-ra verték Argentínát, nagy bajba sodorva Messiéket.
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Hősiesen védekezett, de végül 1-0-ra kikapott a spanyoloktól az iráni válogatott szerdán, pedig másfél percig még azt is hihették, hogy egyenlítettek. A góljukat videóbíróval vették el egy elég egyértelmű les miatt, ettől pedig tutira még rosszabbul érezték magukat, mintha egyből befújták volna a lest, arra azonban valószínűleg senki nem számított, hogy a stáb egyik tagját

    annyira rosszul érinti a dolog, hogy kórházba kell vinni.

    Az nem derült ki, hogy mi baja lehet szerncsétlennek, remélhetőleg nem szívrohamot kapott a megterhelő döntést követően, de sok más forgatókönyv hirtelen nem jut eszembe. 

  • A japán császári ház tagja, Takamado hercegnő nagyon élvezi eddig az oroszországi vb-t (nem is csoda, Japán győzelme Kolumbia felett történelmi volt) és reméli, hogy az ottléte javítja majd a két ország kapcsolatát. Azt nem tudni, hogy találkozott-e már vagy fog Vlagyimir Putyinnal, az mindenesetre elég komoly, hogy az elmúlt 102 évben ő a japán császári család első tagja, aki Oroszországba/Szovjetunióba utazott. Mindezt egy világbajnokság miatt. 

  • A 40 éves Jelena Karleusáról készítették ezt a fotót, aki a 33 éves Dusko Tosic felesége.

    SERBIA! ************

    JELENA KARLEUŠA (@karleusastar) által megosztott bejegyzés,

    Tosic a Besiktasból a vb után Kínába szerződik, a Costa Rica elleni győzelemből végig kivette a részét, ő állt a védelem tengelyében.

  • Ízléstelen reklámmal kampányolt a Burger King orosz divíziója. Egy terhes nőt ábrázoló kép mellé azt írták, aki terhes lesz egy vb-n szereplő futballsztártól, az hárommillió rubelt, valamint élete végéig ingyenes Whopper-menüt kap.

    „Akiknek sikerül a legjobb futballista géneket megszerezniük, nemzedékekre előre lerakhatják a sikeres válogatott alapjait” – állt az ezek szerint csupán az orosz futball utánpótlás biztosítására irányuló alternatív futballprojektet rejtő felhívásban.

    A felháborodás hatására szinte azonnal visszavonták az összes promóciós anyagot és ezzel együtt bocsánatot kértek. Az orosz hamburgergyár nem először jön elő gusztustalan poénokkal. Tavaly tizenéves nemi erőszak-áldozatokkal viccelődtek. A The Guardian még azelőtt készített a reklámról egy másolatot, mielőtt azt eltávolították volna.

  • A világbajnok spanyol egy nagyszerű videóban adja mindenki tudtára, hogy bár rengeteg számot lehet megemlíteni a karrierjével kapcsolatban mégis csak egy van, ami meghatározta az életét, ez pedig 

    a 0, ami az általa elszívott cigarettákat jelzi.

    Aztán persze jön az, hogy válassza mindenki az egészséget és ne dohányozzon.

    A videókat minden meccs előtt levetítik a stadionokban, ami nem is meglepő, a FIFA elég régóta elkötelezett a dohányzás visszaszorítása mellett. 1986 óta nem hirdethetnek az eseményein dohánycégek, 2002 óta pedig nem lehet dohányozni a vb-ken.

    Maradonát a jelek szerint amúgy nem hatotta meg a videó, meg a szabályozás sem, gond nélkül szivarozgatott az argentinok nyitómeccsén.

  • A FIFA Szerbiát is Mexikót is 10 ezer svájci frankra (2,8 millió forint) büntette.

    A mexikói szurkolók a németek elleni csoportmeccsen szidták az ellenfelet homofób rigmusokkal. A szerbek a Costa Rica elleni meccsen mutattak politikai üzenet hordozó feliratot.

    A két csapat még súlyosabb büntetést kaphat, ha a szurkolóik a következő meccseiken is megszegik a szabályokat.

     (MTI)

  • Korábban az Indexen is találgattunk, hogy Cristiano Ronaldo miért simogatta az állát a spanyolok elleni meccsen. Leginkább az tűnt valószínűnek, hogy Lionel Messinek üzent, aki a vb előtt egy kecskével fotózkodott. A kecske angolul goat, és goat a betűszója a greatest of all the time-nak (minden idők legjobbjának) is.

    Az ESPN-nek végre nyilatkozott az ügyről Ronaldo, és hát az derült ki, hogy nem Messit találta meg, Portugáliában az általános megelégedettség gesztusa az állsimogatás. És arról is beszélt, a spanyolok elleni meccs előtt Quaresmával fogadott. Azt mondta neki, ha betalál az első meccsen, akkor kecskeszakállat növeszt és meg is hagyja a vb végéig. Ronaldo aztán nem is egyet, hanem hármat rúgott.

  • A spanyol-iráni meccs kezdése előtt nem sokkal Gerard Piqué, a Barcelona futballistája megóvott egy madarat a nagyobb bajtól. Már a kezdéshez álltak fel a csapatok, amikor Piqué összeszedte a fűben meghúzódó apró állatot. Felemelte és segített neki elrepülni.

  • Húsz meccs ment le eddig az idei világbajnokságból, de még egyszer sem fordult elő, hogy ne essen legalább egy gól. Régen volt ilyen a vb-k történetében, egészen 1954-ig. Az első öt világbajnokságon, így 1954-ben sem volt egyetlen olyan meccs sem, amely 0-0-s döntetlent hozott. 1958-ban, a vb-k történetének 117. meccsén Brazília és Anglia játszott Göteborgban 0-0-t. Ez volt a svédországi vb 16. meccse. Négy olyan világbajnokság volt (1966, 1970, 1974, 1978), amikor rögtön az első meccs ért véget gól nélkül.

  • Az angol válogatott egykori játékosa azon próbált poénkodni, hogy a BBC történetében először közvetített egy futballmeccset női riporter. Úgy nézed ezt a meccset, hogy leveszed a hangot. Ez állt a posztban, amellyel nyilvánvalóan a női riportert akarta ledegradálni. Valószínűleg mások is szólhattak Terrynek, hogy ez egyáltalán nem vicces, mert gyorsan törölte is az oldaláról.

  • Történhet egy apró kis gond, ha játszanunk kell egymással. De bármilyen is legyen az eredmény, remélem, ettől nem sérülnek diplomáciai kapcsolataink – idézte a Ria Novosztyi a portugál elnök talán viccnek szánt szavait az orosz elnökkel folytatott szerdai találkozóján.

    „Ellenkezőleg, a sport összehoz országokat és népeket, mi pedig, mint a rendezvény házigazdái, örülünk a győzteseknek és együtt izgulunk azokért, akik kevésbé szerencsések” – biztosította az orosz elnök Marcelo Rebelo de Sousát a béke fennmaradásáról.

    Putyinnak minden oka megvan az öröme, csapata a Szovjetunió felbomlása után először, már biztosan tovább jutott a csoportkörből a Szaúd-Arábia felett aratott 5-0-ás és az Egyiptom elleni 3-1-es győzelme révén.

  • A vb nyolcadik napján is három mérkőzést rendeznek.

    • 14 órától a C csoportban Ausztrália a túlélésért játszik, muszáj lenne pontot, pontokat szereznie az egy győzelmet már szerző Dániától
    • 17 órától Franciaország egy győzelemmel már továbbjuthat, a nullapontos Perut kéne vernie
    • 20 órától jön a nap derbije, Argentína Horvátországgal játszik a D csoportban, az utóbbi csapat egy győzelemmel szintén már a 16-ban lehet