Olivér
4 °C
8 °C

Argentin kapitány: Megtörtünk lelkileg

2018.06.22. 09:31

Eléggé kiábrándultan nyilatkozott Jorge Sampaoli, az argentinok szövetségi kapitánya a horvátok elleni 3-0-s, könnyen lehet, hogy végzetes vereség után.

„Az első góljuk után megzavarodtunk, és megtörtünk lelkileg. Nem voltunk meccsben, ez nem is vitás. Borzasztóan fáj ez a vereség, nem értettem annyira a pályán történő dolgokat, mint kellett volna.

Nem szégyent, fájdalmat érzek. Rég volt, hogy edzőként utoljára ilyet éreztem.

Nagyon eltökélten vágtunk neki a meccsnek, de egy ilyen eredmény után nehéz lesz a folytatás. Azt hittük, hogy ez lesz az a meccs, amikor minden összeáll, és kilövünk.”

Az argentin kapitány azt is elmondta, hogy úgy érezte, a horvátok ellen jobban eloszlik majd a nyomás, ha három védővel állnak fel, de ebben a szélsőkre is számítottak. A második félidőben viszont már a támadások miatt kiestek ebből a rendszerből, amit nem tudtak pótolni.

A vereségért vállalta a felelősséget, a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón többször is elmondta, hogy csak ő a hibás, amiért kikaptak, a játékosok az ő elképzeléseit hajtották végre. Lionel Messinek pedig egész egyszerűen nem tudtak passzolni, szerettek volna, de a horvátok remekül vették ki a Barcelona-sztárt a játékból.

Hiába vett mindent magára Sampaoli, egy újságírónak így is sikerült balhét szítania az edző és a játékosok között. Az újságíró Sampaoli megállapításairól kérdezte Agüerót, ám eredeti jelentésükből kiforgatva idézte az edző szavait, mintha a kapitány a játékosokat kritizálta volna, mert képtelen voltak felfogni a tervet. Agüero döbbenten nézett maga elé, majd dühösen annyival kommmentálta a dolgot, hogy

Felőlem Sampaoli azt mond, amit akar.

Aztán elviharzott. A beszámolók szerint miután Agüero megnézte az edző teljes sajtótájékoztatóját, tisztázódott a félreértés.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?