Jenő
-3 °C
6 °C

Az undort látom Messi arcán, sajnálom őt

2018.06.22. 12:52

Azt eddig is tudtuk, hogy Lionel Messi keveset fut, és inkább csak unatkozva sétál, ebben a cikkben írtunk is róla. A legfrissebb adat szerint a két meccsen 15 kilométer nem jött össze neki. Ami önmagában nem is lenne baj, de hirtelen ritmusváltást elvétve láttunk tőle.

Csütörtök este viszont mélypontra került a labdaérintések számában. Az első félidőben 20-szor találkozott a labdával, miközben Caballero kapus 22-szer.

A 90 perc végére saját kapusát legalább felülmúlta, mert 49-szer ért a labdához, míg Caballero 43-szor.

Aki azt várta, hogy a látványosan szenvedő csapatot majd ugyanúgy a hátára veszi, ahogy az utolsó, létfontosságú selejtezőn Ecuadorban (3-1-re nyertek), tévedett. Enervált volt.

Az 1978-ban világbajnok Mario Kempes a Marcának nyilatkozott a meccs után.

„Bár Messi a világ legjobbja, mindennek van kezdete és vége. Az undort látom az arcán, hogy elege van, szívesebben lenne már vakáción. Nagyon sajnálom, mert igyekszik mindent megadni a Barcelonának, Argentínának, de ez nem számít, mert nem tud emelni a válogatott játékán. Lehet összehasonlítgatni, de ez a ciklus mindenkinek befejeződött" – mondta a negyven évvel ezelőtti vb gólkirálya, a Valencia egykori csatára.

Azt is hozzátette, hogy a csapatban Messi sok barátját látja, de nem látja a csapattársait.

Mascherano 34 éves, Messi 31, Higuaín és Agüero 30, ahogy Di María is. Biglia már 32, vagyis ennek a korosztálynak tényleg az utolsó dobása a mostani.

Argentína nehéz helyzetbe került a Horvátország elleni vereséggel, továbbjutási esélyei nagyban függenek a péntek délutáni Izland–Nigéria mérkőzés végeredményétől, az észak-európai csapat győzelme már-már megpecsételné sorsukat. A lehetséges kimeneteleket ebben a cikkben foglaltuk össze.

Csoportmeccsen 1962-ben szenvedtek úgy vereséget, hogy három gólt kaptak. Akkor Anglia 3-1-re verte őket, és nem jutottak tovább. Akkor amúgy Magyarország volt a csoportelső.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?