Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

A legjobb argentin védőn 0-2-nél kijött az állatság

2018.06.22. 09:07

Egy kicsit szigorúbb bíró esetén Argentína simán lehetett volna emberhátrányban is a horvátok elleni harmadik gólra, a 85. percben ugyanis Nicolás Otamendi a kétgólos hátrány miatt elvesztette a fejét, és közvetlen közelről akarta fejen rúgni a labdával Ivan Rakiticet dühében.

Végül nem találta el, a horvát válláról pattant vissza a labda – talán csak ezért nem állították ki –, de a védő aztán lábbal is megrúgta ellenfelét. Rakitic hihetetlenül nyugodtan viselte, egy szót sem szólt Otamendinek, aki egy sárgával megúszta a dolgot, pedig akár kaphatott volna pirosat is. (Hogy merre járt a videóbíró, már meg sem kérdezzük.)

A piros lap miatt ki kellett volna hagynia Argentína harmadik csoportmeccsét, és mivel ő a csapat legjobb védője – mellette cseréltek a védelem közepén az Izland elleni meccs után –, bajban lett volna a csapat összeállításával Nigéria ellen Jorge Sampaoli. Így viszont ott lesz Otamendi, egy – kis – gonddal kevesebb.

A szabálytalanság után Rakitic majdnem vissza is vágott, a szabadrúgása a keresztlécen csattant.

Persze meg kell említeni azt is, hogy az első félidőben a későbbi első gólt szerző Ante Rebic is jól járt, Gabriel Mercadót tarolta le a levegőben, de még csak sárgát sem kapott érte.

Megkapta nagyjából egy perccel később, amikor az oldalvonal mellett rúgott le egy másik argentint – érthetetlen percek voltak ezek Rebictől, kicsit túlpörgött, de a szünetben sikerült lehiggasztani, olyannyira, hogy Caballero hibája után a legjobb megoldást választotta.