Aliz
6 °C
14 °C

A legjobb argentin védőn 0-2-nél kijött az állatság

2018.06.22. 09:07

Egy kicsit szigorúbb bíró esetén Argentína simán lehetett volna emberhátrányban is a horvátok elleni harmadik gólra, a 85. percben ugyanis Nicolás Otamendi a kétgólos hátrány miatt elvesztette a fejét, és közvetlen közelről akarta fejen rúgni a labdával Ivan Rakiticet dühében.

Végül nem találta el, a horvát válláról pattant vissza a labda – talán csak ezért nem állították ki –, de a védő aztán lábbal is megrúgta ellenfelét. Rakitic hihetetlenül nyugodtan viselte, egy szót sem szólt Otamendinek, aki egy sárgával megúszta a dolgot, pedig akár kaphatott volna pirosat is. (Hogy merre járt a videóbíró, már meg sem kérdezzük.)

A piros lap miatt ki kellett volna hagynia Argentína harmadik csoportmeccsét, és mivel ő a csapat legjobb védője – mellette cseréltek a védelem közepén az Izland elleni meccs után –, bajban lett volna a csapat összeállításával Nigéria ellen Jorge Sampaoli. Így viszont ott lesz Otamendi, egy – kis – gonddal kevesebb.

A szabálytalanság után Rakitic majdnem vissza is vágott, a szabadrúgása a keresztlécen csattant.

Persze meg kell említeni azt is, hogy az első félidőben a későbbi első gólt szerző Ante Rebic is jól járt, Gabriel Mercadót tarolta le a levegőben, de még csak sárgát sem kapott érte.

Megkapta nagyjából egy perccel később, amikor az oldalvonal mellett rúgott le egy másik argentint – érthetetlen percek voltak ezek Rebictől, kicsit túlpörgött, de a szünetben sikerült lehiggasztani, olyannyira, hogy Caballero hibája után a legjobb megoldást választotta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?