Aliz
6 °C
14 °C

Nem az ellenfél aprítja lyukasra Neymar sportszárát. De akkor mi?

2018.06.23. 13:25

Két meccset játszottak eddig a brazilok az oroszországi világbajnokságon, Svájc ellen 1-1-es döntetlen, Costa Rica ellen nyögvenyelős 2-0 lett a vége, a hosszabbításban szerzett két góllal. Mindkét találkozó alatt feltűnő volt, hogy a brazilok legfontosabb játékosa, Neymar sportszárán hatalmas lyukak éktelenkednek.

Svájc ellen még felmerült, hogy a 11 szabálytalanság eredménye nyomán tátonganak a lyukak, de Costa Rica nem aprította annyira, és akkor is ott voltak a lyukak, főleg úgy, hogy azért láthatóan a vádlija nem hasadt fel a stopliktól.

De ha nem a védők rúgták ki a sportszárat, mitől voltak a lyukak?

A megfejtéshez hívjuk segítségül a Real Madrid walesi szélsőjét, Gareth Bale-t, aki 2016-ban hasonló lyukakkal a sportszárán bukkant fel klubcsapata meccsein. Az indok – egy spanyol lap nyomozása után – ugyanaz lett, amit Neymar kapcsán a Daily Mail is elővett most: valószínűleg azzal, hogy kicsit kivágja a sportszárat, az nem lesz olyan szoros, így csökkenti a nyomást, és esetleg a fájdalmat a vádliknál.

Bale esetében felmerült, hogy ez persze főleg mentálisan hathat, a walesi akkoriban sokat volt sérült, és talán ez is segített kicsit neki túllendülni a rossz időszakon, de mostanában egyre több lyukas sportszárat látni, már Neymarnál is.

Már csak azért is az a valószínűbb, hogy Neymar maga vágja a sportszárakat, mert a két lábán nagyjából ugyanott van a két-két lyuk, ennyire szinkronban rúgni két meccsen pedig elég nehézkes.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?