Aliz
6 °C
14 °C

Nekiugrott a svéd kapitány a németeknek a vereség után

2018.06.23. 22:49

A svéd sajtó szerint provokáció miatt ugrott a szövetségi kapitány Janne Andersson a németeknek a 2-1-es német győzelemmel lefújt csoportmeccs után, ugyanis két német játékos odament a kispad elé gúnyolódni.

A teljes eset nem látszik a videón, de nincs okunk kételkedni a svéd sajtó állításában. A felvételekből már csak az derül ki, hogy nagyon heves indulatok voltak, és többször is több embernek kellett visszafognia az 55 éves Anderssont, hogy neki ne rontson a német stábnak.

Az edzőket viszonylag gyorsan sikerült szétszedni, már-már csillapodott is a helyzet, amikor Oliver Bierhoff – aki a videó elején még jól láthatóan a vitától távolodik a német kapitány Joachim Löwvel – is beszállt az üvöltözésbe, újra rettenetesen felbosszantva a svéd kapitányt.

A dolog vége gyors békülés lett, Andersson kezet fogott Löwvel, majd elterelték onnan segítői.

Az SVT Sport felvételén látszik, hogy nem játékosok, hanem a német stáb tagjai voltak (egészen pontosan Georg Behlau irodavezető), akik odamentek mutogatni a lefújás után, aztán egy jó nagy svéd lökés is megfigyelhető a segítők között.

A Fotbollskanalen szerint Anderssont a németek sportszerűtlensége borította ki, ő csak gratulálni akart a győztes félnek, erre gúnyolódást kapott válaszul, emiatt vesztette el a fejét. „A győzelem után a mi kispadunk elé rohantak ünnepelni, és mindenféle mozdulatokkal dörgölték bele az arcunkba a sikerüket” – hangzott az indoklás.

A németek gyorsan elnézést kértek

A német futballszövetség Twitteren kért elnézést a svédektől, amiért a győzelem hevében meg nem engedhető gesztust tett a stáb két tagja a svéd kispad felé. Mint írták, ez nem az ő stílusuk, elragadta őket a hév.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?