Dömötör
9 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Nekiugrott a svéd kapitány a németeknek a vereség után

2018.06.23. 22:49

A svéd sajtó szerint provokáció miatt ugrott a szövetségi kapitány Janne Andersson a németeknek a 2-1-es német győzelemmel lefújt csoportmeccs után, ugyanis két német játékos odament a kispad elé gúnyolódni.

A teljes eset nem látszik a videón, de nincs okunk kételkedni a svéd sajtó állításában. A felvételekből már csak az derül ki, hogy nagyon heves indulatok voltak, és többször is több embernek kellett visszafognia az 55 éves Anderssont, hogy neki ne rontson a német stábnak.

Az edzőket viszonylag gyorsan sikerült szétszedni, már-már csillapodott is a helyzet, amikor Oliver Bierhoff – aki a videó elején még jól láthatóan a vitától távolodik a német kapitány Joachim Löwvel – is beszállt az üvöltözésbe, újra rettenetesen felbosszantva a svéd kapitányt.

A dolog vége gyors békülés lett, Andersson kezet fogott Löwvel, majd elterelték onnan segítői.

Az SVT Sport felvételén látszik, hogy nem játékosok, hanem a német stáb tagjai voltak (egészen pontosan Georg Behlau irodavezető), akik odamentek mutogatni a lefújás után, aztán egy jó nagy svéd lökés is megfigyelhető a segítők között.

A Fotbollskanalen szerint Anderssont a németek sportszerűtlensége borította ki, ő csak gratulálni akart a győztes félnek, erre gúnyolódást kapott válaszul, emiatt vesztette el a fejét. „A győzelem után a mi kispadunk elé rohantak ünnepelni, és mindenféle mozdulatokkal dörgölték bele az arcunkba a sikerüket” – hangzott az indoklás.

A németek gyorsan elnézést kértek

A német futballszövetség Twitteren kért elnézést a svédektől, amiért a győzelem hevében meg nem engedhető gesztust tett a stáb két tagja a svéd kispad felé. Mint írták, ez nem az ő stílusuk, elragadta őket a hév.