Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Özil olyan volt, mint egy döglött béka

2018.06.23. 10:46

A címvédő Németország első világbajnoki meccsén kikapott Mexikótól, amiért elég sok kiritkát kapott a hazai sajtótól Joachim Löw csapata. A svédek elleni meccs előtt pedig Mesut Özilt is megtalálták. Nem feltétlenül a játékával foglalkoztak a szakértők, azt is felrótták neki,hogy Gündogannal együtt a török elnökkel, Erdogannal együtt fotózkodott.

Mario Basler szerint Özil testbeszéde olyan volt, mint egy döglött békáé, és ő ki is hagyná a kezdőből a középpályást.

000 1643QD

Stefan Effenberg pedig már ki sem vitte volna a vb-re az Arsenal-játékost, ahogy Gündogant sem. „Mindketten tudták, mit tettek. Ha a német szövetség következetes, akkor mindkettőjüket otthon hagyja. Mivel ezt nem tették meg, súlyos problémáik vannak, és ezt a problémát a következő négy évben fogják tudni lerázni."

Lothar Matthäus is kritizált a Bildben. „Amikor Özil a pályán van, nem igazán érzi jól magát a válogatott mezben, nem felszabadult, és olyan, mintha egyáltalán nem akarna résztvenni a játékban."

A korábbi Liverpool-középpályás Didi Hamman szerint boszorkányüldözés zajlik éppen, megvédte a játékost: „El a kezekkel Öziltől. Ha fontos szerepet akarunk játszani ezen a vb-n, ő az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb játékos a csapatban. Ha simán mennek a dolgok, mindenki boldog. Ha nem, az Özil hibája. Özil brilliáns játékos, aki sokat tett a német futballért."

(via Guardian)