Jenő
-3 °C
6 °C

Fordulatos meccsen játszott döntetlent egymással a két meglepetéscsapat

2018.06.24. 19:08 Módosítva: 2018-06-24 19:11:45

Nagy lépést tehetett volna a továbbjutás felé Japán és Szenegál is vasárnap, de végül fordulatos meccsen 2-2–t játszottak egymással, így még mindkét csapat izgulhat: ezzel a döntetlennel  gyakorlatilag még bármi lehet a H csoportban, Kolumbia és Lengyelország ma este játszik egymással, aki azon nyerni tud, még bebiztosíthatja a továbbjutást.

Szenegál jól kezdte a meccset, aminek hamar meg is lett az eredménye, a 11. percben sikerült vezetést szerezniük egy hosszú előreívelés után. Wagué viszonylag rosszul adta be, de Haragucsi rosszul fejelte ki a labdát, így Sabaly lőhetett, ezt pedig ugyan fogta Kavasima, de éppen Mané térdére sikerült ráütnie.

Az afrikai csapatnak nem sokkal ezután volt még egy nagy helyzete, ott azonban nem hibázott a japán kapus, szépen fogta meg a lövést. A szenegáliak aztán szépen lassan belekényelmesedtek a vezetésbe, átadták a teret a japánoknak, akik simán vitték át a félpályán a labdát, de jó tíz percig sok mindent nem tudtak vele kezdeni, elég ötlettelenül passzolgattak. 

Szenegálnak ez tökéletesen meg is felelt, néhány letámadással próbálkoztak ugyan, de egyre inkább magukra húzták a japánokat, aminek egyenlítés lett az eredménye. Nagatomo kapott Haszabétől egy hosszú indítást a bal szélen, gyönyörűen cselezte ki két védőjét, de végül nem ő, hanem Inui lőhetett, laposan tekerte be a jobb alsóba

radar

A második félidő elején Szenegál birtokolta többet a labdát, de negyed óra múlva a japánok kezdtek el nagyobb helyzeteket kidolgozni, először Oszako rúgott luftot öt méterre a szenegáli kaputól, aztán Kagava előtt volt ott a lehetőség, majd Inui lőtt egy hatalmas kapufát.

A 71. percben aztán megint ők ragadtak be nagyon, amit a szenegáliak ki is használtak, Sabaly a bal oldalról adta be a ladbdát, amibe Niang leheletfinoman pöckölt bele, így lett jó Waguének, aki könyörtelenül bevágta a léc alá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?