Aliz
6 °C
14 °C

Rém okos szabad után lőtte élete gólját Kroos

GettyImages-982171224
2018.06.24. 07:59

Emberhátrányban fordítottak a címvédő németek Svédország ellen a csoportkör második fordulójában, a 95. percben Toni Kroos egy szabadrúgás után, de nem szabadrúgásból szerezte a németek második, győztes gólját.

A már-már kétségbeesetten támadó németek a tizenhatos oldalánál szereztek szabadrúgást. Klasszikusan beadásra jó ez, de a svédek a kétfős sorfallal egy vonalban hat emberrel álltak az ötösön, megpróbálhatták volna fejre adni, de nem volt túl nagy sikerük a beadásokkal a magas védők ellen, úgyhogy kockáztattak, és váratlant húztak.

Kroos lövés vagy beadás helyett legurította a mellette álló Marco Reusnak, ő megállította a labdát, ezzel Kroos valamivel jobb szögből lőhetett – a sorfallal már nem kellett számolnia, hiszen a labda jobb helyre került, de innen még nagyon jól el kellett találnia. Szerencséjére a svéd kapus, Robin Olsen is hibázott egy picit: ahogy Reushoz ért a labda, valamiért picit rámozdult a rövid sarokra, így egy ütemmel később vette észre, hogy a Kroosékra fellépő sorfal mellett merre tart a labda. Ekkor már nem volt esélye kivédeni a hosszú felsőbe csavart lövést.

Bár remek rúgótechnikája van, Kroos nem mondható kifejezetten gólveszélyes játékosnak, két szezon volt, amikor kilenc találatig jutott (2009-10-ben a Leverkusennek kölcsönadva, majd 2012-13-ban már a Bayern Münchenben). A Real Madridban is inkább az előkészítés a dolga, ahogy a német válogatottban, 2012-13 kivételével ott is egy-két gólokig jut csak idényenként. A mostani volt a tizenharmadik gólja a válogatottban, a nyolcadik, amit tétmeccsen szerzett, de az első, ami győzelmet ért, és nem is akármilyen pillanatban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?