A futballvilágbajnokság 12. napja

A futballvilágbajnokság 12. napja

Index
2018.06.25. 10:21

Összefoglaló

Hétfőn elkezdődött a vb harmadik csoportköre, ilyenkor már párhuzamosan megy két-két meccs,
Uruguay átgázolt az oroszokon megszerezve a csoportelsőséget (3-0).
Szaúd-Arábia meglepetésre verte Egyiptomot (2-1).
Portugália közel járt a kieséshez, C. Ronaldo büntetőt rontott, de így is ott vannak a nyolcaddöntőben az Irán elleni 1-1-gyel.
A spanyoloknak kétszer is fel kellett állni Marokkó ellen, végül egy sokáig videózott góllal lett meg a csoport első helye (2-2)
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A brazil futballista a Costa Rica elleni csoportmeccsen szenvedett combizomsérülést, az O Globo szerint 15-20 napig tarthat a felépülése, legjobb esetben a vb elődöntőjében vagy a döntőjében játszhat újra, már ha eljut addig Brazília.

  • Az argentinok eddig botrányosan gyengén szerepeltek a vb-n, és jelenleg csak azért álmodozhatnak a továbbjutásról, mert Nigéria megverte Izlandot, úgyhogy igazából teljes joggal ekézik őket a szurkolók és az otthoni média is, de valahol mondjuk az is érthető, ha kifakadnak emiatt, ahogy Biglia is tette vasárnap.

    A játékos szerint nincs rendben, hogy akkor is csak beléjük rúgnak, amikor a legnehezebb helyzetben vannak, de megpróbálják ezeket a dolgokat félretenni, és arra a lehetőségre koncentrálni, amit kaptak a nigériai győzelemmel.

  • Toni Kroos a svédek elleni utolsó pillanatban lőtt győztes góljának körülményeiről írt a Kicker. A labdánál álló Marco Reusé volt az ötlet, hogy rá kellene lőni, mert magasak a svéd védők, könnyen kifejelhetik a labdát.

    Kroos nem volt meggyőződve arról, hogy el tudja rúgni a hosszúba, ezért úgy döntöttek, hogy a legurítás után jobb szög lesz, és akkor bevághatja. Végül Reus állította meg a labdát.

    A Real középpályása klubjában nem szokott szabadrúgásokhoz odaállni, mert az Ronaldo felségterülete, a Marca már felvetette, ha ilyen technikája van, meg lehetne próbálni a jövőben.

  • A Szenegál elleni második japán gólt szerző Honda Kejszuke két rekordot is felállított. Ő lett az első japán, aki három vb-n is betalált, és minden idők legeredményesebb ázsiai futballistája a vb-ken szerzett négy góljával.

  • A vasárnap este második meccsét is elveszítő lengyel válogatott kapitánya, Adam Nawalka nem ragozta csapata kiesését. 

    „Holnap is felkel a nap, az élet megy tovább. Van az úgy, hogy a futballban nem úgy történnek a dolgok, ahogy előzetesen számítottunk rá. Mindkét meccsünkön az első gól meghatározta a meccs további menetét."

    Lengyelország Japánnal játszik csütörtökön, nyilván nem szeretnék pont nélkül zárni a vb-t, mert ők az egyetlenek Európából, akik még csak egy döntetlent sem értek el.

  • Úgy tűnik, hogy Deschamps rendesen belenyúl az eddigi kezdőjébe a dánok ellen, egy vasárnapi zárt edzésen ugyanis Lloris, Pavard, Pogba, Matuidi és Mbappé is a cserecsapatban volt, míg a térdproblémákkal bajlódó Umtiti egyedül edzett.

    A várakozások szerint Mandanda, Sidibe, Kimpembe, Nzonzi, Lemar és Dembelé lesz helyettük a kezdőben, ami azt jelenti, hogy bár a 4-4-2-es felállás megmarad, csak Hernandez, Varane, Kanté, Griezmann és Giroud lesz majd pályán az eddigi kezdők közül a dánok ellen.

    Persze ez egyelőre csak spekuláció, de Deschamps korábban is csinált már ilyet, négy éve hat játékost cserélt ki a csoportkör utolsó meccsére, a két évvel ezelőtti Eb-n pedig ötöt. A franciáknak ráadásul csak egy pont kell ahhoz, hogy csoport elsőként menjenek tovább, bár a dánok ellen nem biztos, hogy belefér a kísérletezés.

  • A francia középpályás azt nyilatkozta a sajtónak, hogy azok után, hogy a 2016-os Eb-n nem tudtak hazai pályán nyerni, most mindent bele akar adni, és az őt érő kritikák helyett csak arra fog koncentrálni, hogy győzelemre vezesse a csapatot, mert

    az is lehet, hogy ez lesz az utolsó vb-je.

    Pogba még csak 25 éves, úgyhogy elég meglepő tőle egy ilyen kijelentés, amit az újságírók is megjegyeztek, de erre csak azt válaszolta, csak gyakorlatiasan próbál hozzáállni a dologhoz, bármikor megsérülhet, vagy jöhet valaki, aki jobban játszik nála.

  • Fernando Hierro az utolsó utáni pillanatban lett a spanyol válogatott szövetségi kapitánya. A Real Madridhoz aláíró Julen Lopeteguit azonnal kirúgták, így Hierro lett a megbízott kapitány.

    Sokan kételkednek tudásában, és úgy gondolják, hogy a válogatott önmagát irányítja. Hierro ezt most cáfolta.

    „Igaz, hogy csak odatettek a vezetőedző posztra, de ennyi. Ahogy én lettem az edző, száz százalékig én lettem az edző, senki más."

  • Portugália három kaput találó lövésből hármat gólra váltott, Irán viszont nem talált kaput Spanyolország ellen, írja a meglepő statisztikát az As.

    Van viszont két százszázalékos kapus, az uruguayi Fernando Muslera és a horvát Danijel Subasic, a legtöbb védése pedig a mexikói Guillermo Ochoának van 14-gyel.

  • Az utolsó fordulók kezdődnek meg hétfőn a világbajnokság csoportjaiban. Az azonos szereplő csoportokban szereplő országok egyszerre játszanak, hogy ne lehessen nagyon taktikázni, a másik párost figyelni. A mai napon sok értelme nincs is ennek.

    Az A csoportban Uruguay és Oroszország két-két győzelemmel már tovább is jutott, kettejük 16 órakor kezdődő meccsén a csoportelsőség a tét. Az oroszok jobb gólkülönbségük miatt egy döntetlennel is elsők lehetnek.

    A Szaúd-Arábia–Egyiptom már csak a presztízsről szól.

    A B csoportban a négy-négy pontos Spanyolroszág és Portugália van kedvező helyzetben, de még Irán is a legjobb tizenhat közé kerülhet.

    20 órától a spanyolok a nullapontos Marokkóval játszanak, egy döntetlen elég a következő körhöz Diego Costáéknak, de a gólkülönbségre is rámehetnek, ha előzni akarják Portugáliát

    Cristiano Ronaldóéknak is biztos továbbjutást jelent egy döntetlen, míg Iránnak csak a győzelem elfogadható.