Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Úgy jajveszékeltek, mint a nők, elég a siránkozásból

2018.06.25. 11:59

Zorana Mihajlović, szerb miniszterelnök-helyettes felszólította a futballválogatottat, hogy ne foglalkozzon azokkal az állítólagos igazságtalanságokkal, amelyek az oroszországi világbajnokságon érték, írja az MTI.

„Elég a siránkozásból, vegyétek magatokat komolyan, és készüljetek fel a brazilok elleni meccsre. Úgy jajveszékeltek, mint a nők - és ezt egy nő mondja nektek"

– áll a Blic című napilap által közzétett nyilvános levélben.

„Elég a játékvezetőkből, Hágából, videobírókból, albánokból, szerbekből, sorsból, összeesküvésből és egy- vagy többfejű madarakból. Munkára, fiúk, veletek vagyunk, és kellő hittel meg lehet verni Brazíliát" – írta a politikus.

A szerbek fellebbeztek a nemzetközi szövetségnél (FIFA), mert véleményük szerint pénteken, a Svájc elleni, 2-1-re elvesztett csoportmérkőzésen Felix Byrch játékvezető többször is a kárukra tévedett, például nem adott meg egy jogos büntetőt 1-1-es állásnál, sőt a videóasszisztensekkel sem egyeztetett az esetről.

Közben a FIFA fegyelmi bizottsága vizsgálatot indított a svájci Granit Xhaka és Xherdan Shaqiri ellen a szerbekkel szembeni mérkőzésen látott gólörömük miatt: az albán jelképnek számító kétfejű sast formázták a kezükkel a találatuk után. Mladen Krstajic szerb szövetségi kapitány ellen pedig azért indult eljárás, mert azt nyilatkozta, Brychnek a hágai Nemzetközi Törvényszék előtt kellene felelnie cselekedeteiért.

A kalinyingrádi vereség után a szerbek a csoportkör utolsó fordulója előtt 3 ponttal a harmadik helyen állnak a 4 pontos Brazília és Svájc mögött.