Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Fél órát játszott a vb-n, egymillió Insta-követője lett

GettyImages-981362976
2018.06.26. 12:01

A világbajnokság, de még a csoportkör első fordulója előtt sem sokan hallottak az izlandi csapat csereszélsőjéról, Rúrik Gíslasonról, akinek fél óra játék elég volt Argentína ellen ahhoz, hogy világsztár legyen. Nem elsősorban a játéka, hanem a kinézete miatt – Gíslason 30 perc alatt az Instagram kedvencévé vált, és 30 ezerről 1 millió fölé ugrott a követői száma. Mindezt úgy, hogy összesen 376 képe van Instán, ami elég jó arány.

Nem csoda persze, hogy Gíslasonról előtte nem sokan hallottak. A 30 éves játékos ugyan már 49-szeres izlandi válogatott, de klubszinten nem annyira tört át. Az izlandi HK-ban kezdett, két évet lehúzott úgy az angol Charlton Athleticben, hogy egy meccset sem kapott, majd jött a dán Viborg, OB és Koppenhága, az elmúlt három szezont pedig a német másodosztályú Nürnbergben töltötte, onnan igazolt januárban a szintén másodosztályú Sandhausenhez, pont, amikor a Nürnberg végre feljutott volna a Bundesligába.

Gíslason 30 ezres követői száma az argentin meccs végére megtízszereződött, azóta még több mint a háromszorosára nőtt, már egymillió fölött jár. Ezzel háromszor több követője van, mint Izland teljes lakossága, de a válogatott Twitterét, Facebookját és Instagramját sem követik összesen annyian, mint őt.

Hogy mire a nagy felhajtás? Azt nézzék meg Gíslason Instagram-oldalán.

via Deadspin

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?