Szilvia
5 °C
16 °C

Koszovó pikkpakk összedobta Shaqiriék büntetését

2018-06-24T133859Z 1707558432 RC1ECB7C5290 RTRMADP 3 SOCCER-WORL
2018.06.26. 13:29

Hivatalosan is vizsgálatot indított a FIFA Granit Xhaka és Xherdan Shaqiri ellen, amiért a Szerbiának lőtt góljaik után albán sast formáztak a kezükkel. Eltiltást végül nem kaptak a politikai tartalmú gólörömért, pénzbírságot viszont igen:

mindkettőjüknek 10-10 ezer svájci frankot kell fizetniük, illetve a csapatkapitány Stephan Lichtsteiner is kapott egy ötezer frankos számlát, mert csatlakozott társai gólöröméhez.

Ezek után a koszovóiak rögtön jelezték, hogy összegyűjtik és kifizetik a játékosok büntetését.

Nem mintha ne tudnák kifizetni a bírságot, de a gesztus olyan büszkeséggel tölt el, hogy úgy érzem, muszáj támogatnom őket. Hisz azért kaptak büntetést, mert nem felejtették el, hogy honnan jöttek.

írta Facebookjára Bajram Hasani, Koszovó kereskedelmi és ipari minisztere. 

A Gofundme honlapon gyűjtést is indítottak a koszovóiak, eddig több mint 15 ezer dollár jött össze a tervezett 25 ezerből (1 svájci frank nagyjából 1 dollárt ér). Amennyiben pedig a svájci szövetség nem fogadja el az adományt, akkor a pénzt jótékonysági célra ajánlják majd fel.

(Borítókép: Xherdan Shaqiri és a kézmozdulat - fotó: Gonzalo Fuentes / Reuters)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?