Olivér
4 °C
8 °C

Halálsápadtan nézték a mexikóiak a telefonjukat

GettyImages-986799190
2018.06.27. 20:48

Óriási érzelmi hullámvasúton mentek át a mexikói szurkolók a Svédország elleni 3-0-s vereség során: miután a 62. percben Andreas Granqvist büntetője után majdnem biztossá vált, hogy kikapnak, hirtelen nagyon fontos lett a Dél-Korea–Németország mérkőzés eredménye, a harmadik svéd gól után meg aztán pláne.

A közvetítés közben egyre többször mutatták a telefonjaikat nyomkodó mexikóiakat, akik vagy a másik mérkőzést nézték, vagy annak eredményét frissítgették.

A 93. percben aztán nagy volt az öröm, amikor értesültek Kim Joungkvon vezető góljáról – ami a kezükben volt, elkezdték a pálya szélére dobálni, többnyire a söröspoharakat.

Csakhogy Kim gólját megnézették a videóbíróval, ekkor a rémület ült ki az arcukra, tovább aggódva, hogy nehogy 0-0 maradjon, és a németek esetleg a hosszabbításban betalálva kiejtsék Mexikót – a német győzelemmel három csapat is hat ponttal állt volna, és a gólkülönbség döntött volna  a továbbjutó helyekről, ami a 3-0-s eredmény miatt Mexikó ellen szólt volna.

Ami sör még a lelátón maradt, az a videóbíró eredménye után repült a kezekből, ekkor szinte biztossá vált a későbbi mexikói továbbjutás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?