Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Brazília játszott egy jót a sportszerű szerbekkel

2018.06.27. 22:10

Győzelem - ez a csoport első helyét jelentette Brazíliának, feltéve, hogy megfelelő mennyiségű góllal nyer, azaz Svájc nem veri meg sokkal jobban Costa Ricát, mint ők a szerbeket.

rad

Kemény meccsnek tűnt, mert a szerbeknek három pont kellett csak a továbbjutáshoz, de a várt durvulás elmaradt, sportszerű meccset játszott a két csapat mindössze három sárgával.

Szerbia jó 20 percig volt meccsben, akkor erősödött a nyomás rajtuk, jött Neymar nehéz szögből - Stojkovic védett -, majd Gabriel Jesus helyzete maradt ki.

A 34.-ben Mitrovic lőtt helyzetben fölé, két perc múlva érkezett az első gól: Coutinho ugratta ki zseniális labdával barcás csapattársát, Paulinhót, aki egészen közel volt már a kapushoz, amikor belepöckölt a labdába, és átemelte Stojkovicot. 1-0.

Neymar lőtt fölé a második félidő elején, Paulinho szólózott a jobbon, és passzolt végül a kapus kezébe, majd újra Neymar indult meg, de a lövéséből nem lett semmi.

A 60. percben kimaradt a meccs legnagyobb szerb helyzete: jobbról jött be a labda, Alisson kitenyerelte, de pont Mitrovic fejére. A csatár a földre stukkolt, Thiago Silva a vonal előtt combbal megakasztotta a gólba tartó labdát.

A brazil középhátvéd hét perc múlva eldöntötte a meccset: Neymar kanyarította be a szögletet, mivel Mitrovic eltakarította saját magát, mindezt úgy álcázva, mintha Miranda lökné őt, Thiago tök egyedül mehetett föl fejelni, és az ötös sarkáról a kapuba stukkolt. 2-0.


Három perccel később a kényszerbalhátvéd, Filipe Luis eresztett meg egy lövést nagyon messziről, de a labda fölé ment. (Filipe a 6. percben állt be a lesérülő Marcelo helyére.)

Neymarnak volt még egy földről fölépattanós lövése, a 86.-ban pedig az ötösön került hozzá a labda, megpróbálta beesernyőzni Stojkovicot, ám a kapus ügyesebbnek bizonyult.

rad

A végén Neymar nem tudott befejezni egy gyönyörűen kipasszolt támadást - Stojkovic ügyesen feküdt elé, újra legyőzte -, de a dél-amerikaiak inkább már csak szórakoztak, cselezgettek és tartották a labdát.

Svájc a végén 2-2-t játszott Costa Ricával, így Brazília pontelőnnyel nyerte a csoportot, 7 az 5 ellen. Brazília-Mexikó és Svédország-Svájc nyolcaddöntő jön.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?