Orsolya
5 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Maradona napi 10 ezer fontért csinálja a fesztivált, a FIFA fizeti

000 16O9MC
2018.06.28. 12:17

Szerencsére Diego Maradona jobban van a szentpétervári izzasztó éjszaka után. Az egész világ láthatta, ahogy a Nigéria elleni sorsdöntő argentin vb-meccsen az egykori sztár szurkolóval táncolt, majd az első argentin gólnál úgy kellett megfogni, hogy át ne essen a VIP előtti üvegen. Aztán kicsit bealudt, középső ujjával mutogatott, a végén pedig úgy kellett kitámogatni, rosszul is lett.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy mindezt nem kevés pénzért csinálja, felmerül a kérdés: vajon miért fizet neki napi 10 ezer fontot a FIFA?

Bizony, Maradona a nemzetközi futballszövetség meghívottja a vb-n, nemcsak napidíjat kap, hanem az utazását, a szállását és az egyéb költségeit is állják. (A látottak alapján nem költhet keveset.)

A Legenda-program elnöki koncepció, Gianni Infantino célja, hogy népszerűsítse a futballt: korábbi világhírű játékosokat utaztat meccsről meccsre, akik vonzzák az érdeklődést.

Így lehetett ott az eddigi vb-meccseken Ronaldo, Carlos Valderrama, Iker Casillas, Xavi, Puyol, René Higuita vagy éppen Samuel Eto'o, akik a hírek szerint a 10 ezer fontnak – 3,7 millió forint – csak a töredékét kapják.

Botrányos viselkedése után állítólag Maradona jelezte, hogy a szentpétervári kiruccanás költségeit természetesen visszafizeti. Kérdés már csak az, találkozunk-e a továbbiakban az argentin legendával a VIP-ben.

(Borítókép: Olga Maltseva / AFP)