Aliz
6 °C
14 °C

Se egység, se szenvedély, csak fölényes nagyképűség

2018.06.28. 19:41

Németország történelmi bukása után - amióta kieséses szakasz van, mindig továbbjutottak - természetesen Lothar Matthäus is véleményt alkotott, ha már az első vesztes meccs után kegyetlenül belemart Mesut Özilbe, és még néhány játékosba.

A korábbi magyar és bolgár kapitány hiányolta a sebességet, az erőt és az ötletet, ami korábban mindig a karakteres német futballt jellemezte. A harcmodorral, a szívvel sem volt elégedett.

„Nem volt egységes a csapat, nem láttam szenvedélyt. és ami még rosszabb, ehelyett fölényes nagyképűséget láttam”

- jelentette ki a 150-szeres válogatott világbajnok.

Szerinte rossz játékrendszert választott Löw, kellett volna egy valódi csatár, mert igazi klasszis centere (Gomez) csak a második félidőben lett Németországnak. A kreativitást kétségbeejtőnek nevezte.

Árulkodó jelenetek, mi minden nem stimmelt a németek játékával, mintha Argentínát látnánk a körbeadogatással.

Matthäus hiányolta a csapatból Sandro Wagnert, aki benne volt a bővített keretben, és akiben mindig megvan a küzdőszellem. Nem meglepő, Leroy Sanét is szívesen látta volna a pályán, akit nem vitt el, bár arra nem adott szakmai magyarázatot, hol képzelte volna el a helyét, hiszen szélsője még volt is a németeknek.

„A meccseken több mint 60 százalékban birtokoltuk a labdát, mégis alig lőttünk kapura. Egy világbajnokságon ennél lényegesen több kell.

A német bajnokság elkényelmesít, mert azt látják a játékosok, hogy tele van a stadion, minden jól néz ki. A vb-n viszont több kell.”

Úgy hírlik, hogy két klikk volt a német csapatban, 

Úgy véli, hogy egy generációnak vége, a kapus Manuel Neuer és a középpályás Toni Kroos köré kell viszont építeni a következő csapatot, mert ők klasszikus vezéregyéniségek.

Nem hiszi, hogy Löw visszalép, még ha most is el is hibázta a kiválasztást. Hivatalos döntés nincs róla, annyi biztos: nem mondott le, ha már hosszabbítottak vele a héten. A Welt oldalán szavazók negyede mindenesetre nem zavarná el a kapitányt, ha már 2014-ben oly sok sikert hozott. A csapat felelőssége sokkal nagyobb (52 százalék), legalábbis az olvasók szerint.

Azt Matthäus is említette, sok tehetséges játékos van, akikkel előre lehet lépni.

A Bild amúgy már össze is szedte, kik lehetnek a következő nagy német válogatott alapemberei.  Tah, Max, Sané, Weigl, Klostermann, Gnabry, többek közt ők lehetnek a jövő legjobbjai. Már a 2020-as Európa-bajnokságon láthatjuk őket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?