Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Megmagyarázhatatlan, miért voltam ilyen gyenge

2018.06.29. 13:07

A 2014-ben győztes, a 2017-ben a Konföderációs Kupán megfiatalított csapattal aranyérmes, most viszont megsemmisülő kapitánynak, Joachim Löwnek a hétvégén kell döntenie, akarja-e folytatni a munkát.

Mivel hosszabbítottak vele a Dél-Korea elleni tragikus meccs (0-2) előtt, arról kell határoznia, érzi-e magában 58 évesen az erőt, hogy kitöltse a szerződését.

Eközben egyre több részlet derül ki, mi történt a címvédő válogatottal.

Manuel Neuer például megerősítette, hogy néhányan nem akarták úgy ezt a sikert, ahogy alapvetően elvárható lett volna. És hát szerinte összességében szánalmas teljesítményt nyújtottak. Nem volt mindenkinek ugyanazon a szinten a felkészültsége és az elszántsága.

Az első vereség bűnbakjának gondolt Sami Khedira hosszú interjút adott a Bildnek, amelyikben visszautasította a vádat, amit egyre többen hangoztatnak, a nagyképűséget. Ő nem érzett senkin arroganciát.

Az erőnlétük is rendben volt, azért tűnhettek lassúnak, mert a fontos helyzetekben nem találták meg a jó megoldásokat, és ezért lettek tanácstalanok.

Élete szezonját futotta 31 évesen a Juventusban, tele volt sikerélménnyel, nyolc gólt lőtt, és négy héttel a rajt előtt abszolút úgy érezte, hogy jobb formában nem is lehetne, ezért neki különösen nehéz feldolgoznia, ami a vb-n történt.

"Megmagyarázhatatlan, hogy lehettem ennyire gyenge. Azon a két meccsen, amin pályán voltam, a teljesítményem felfoghatatlan volt. Egész pályafutásom alatt nem játszottam így egymás után. Már sokszor feltettem a kérdést magamnak, vajon miért alakult ez így? Mert előzetesen minden tökéletes volt köröttem. Rászolgáltam arra, hogy keményen kritizáljanak, ahogy a csapattársaimat is. Senki nem érte el a legmagasabb szintet, de én nem akarok senkit bántani, amikor először önmagammal kell szembenéznem" - mondta.

Hozzátette, mérhetetlen fájdalmat érez még most is, éjszakánként többször felriad, és arra gondol, hogy nem történhetett meg a kiesésük. Azt tervezte, hogy két múlva érkezik vissza Németországba.

Úgy érzi, nem égett ki, tud még segíteni a válogatottnak, de először is meg kell találnia a válaszokat a kérdéseire, és beszélni fog mindenképp Löwvel is, hiszen együtt töltöttek sok évet a csapatnál.

"Alábecsültük az Erdogan-ügyet, igen. Nem vagyok válságmenedzser, nem tudom, milyen megoldást kellett volna választani ennek kezelésére. De nem akarom teljes egészében erre fogni a kiesésünket. Ahogy olcsó kifogás lenne, ha a hotelről beszélnénk, mert tudjuk, hol nőttünk fel, nem a pompában."

Négy éve saját bázist építettek Brazíliában, most azonban beköltöztek a Moszkva melletti szállodába, ami nem volt igazán fényűző, és a szovjet időket idézte. Alig várták, hogy Vatutyinkiből menjenek Szocsiba, ami lényegesen ingergazdagabb környezet volt.

Khedira egyébként reménykedik abban, hogy Löw marad, és ebben partnerei lesznek a szövetségnél is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?