Enikő, Melitta
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Vajon mi lehetett a szenegáli elképzelése ennél a szögletnél?

2018.06.29. 17:43

Szenegál nagyot küzdött Kolumbia ellen csütörtökön, de végül 1-0–ra kikapott, így hiába verték meg a lengyelek a japánokat, sárga lapjai miatt kiesett a vb-ről az afrikai csapat.

A kolumbiaiak a 74. percben jutottak vezetéshez egy szöglet utáni Yerry Mina fejessel, de a találatnál is érdekesebb volt, hogy az egyik szenegáli középpályás, Idrissa Gueye a kapufának dőlve, csípőre tett kézzel nézte végig, ahogy gólt kaptak.

Az önmagában nem meglepő, hogy a védekező csapat beállít egy játékost a rövid sarokra a szögletnél, de azért általában ott szoktak is csinálni valamit, a videón pedig jól látszik, hogy Gueye konkrétan egy centit sem mozdul arrébb, míg N'Diaye megpróbálja kivédeni Yerry Mina fejesét.

Gueye a szenegáliak egyik legjobb középpályása, az Evertonban játszik, úgyhogy minden bizonnyal nem arról van szó, hogy leblokkolt a nyomás miatt. Valószínűleg egyébként azért nem mozdult a labdára, mert nem akarta megzavarni a kapust, de ettől még ugyanolyan szórakoztató az egész, főleg mert ebből az alaphelyzetből akkor sem tudott volna tisztázni, ha egyébként lett volna rá lehetősége.

Mit csinált Gueye?

 • 2139
  Egy pillanatra elfelejtette, hogy meccsen van.
 • 1834
  Nem akarta megzavarni N'Diayét
 • 1371
  Elaludt a kapufánál.
 • 251
  Nem bírta a nyomást.