Aliz
6 °C
14 °C

A vb fair play díja: Cristiano Ronaldo segítette le a sérült Cavanit

2018-06-30T193540Z 543027331 RC14BDAC9250 RTRMADP 3 SOCCER-WORLD
2018.06.30. 22:13

2-1 lett az Uruguay–Portugália nyolcaddöntő végeredménye, a mérkőzésen 14 percig volt csak egyenlő az állás, az uruguayiak kétszer is Edinson Cavani góljával jutottak vezetéshez. Ezért is volt fontos pillanat, amikor a 71. percben Cavani fájdalmas arccal, sántítva indult meg a pálya széle felé, majd mutatta, hogy cserét kér.

Mivel ekkor Uruguay 2-1-re vezetett, pici időhúzásra is jó lett volna, hogy lassan lebicegjen, Cristiano Ronaldo viszont nagyon előzékeny volt, odaszaladt az ellenfél csatárához, vállára vette, és lesegítette a pályáról Cavanit.

Amellett persze, hogy nagyon sportszerű pillanat volt, azért nem utolsó sorban azért is segített Cavaninak, hogy az gyorsabban a pálya szélére kerüljön, és mehessen tovább a játék.

A portugálok a végéig mindent beleadtak, Uruguaynak szinte támadása sem volt a második góljuk után, de így is bejutottak a negyeddöntőbe, ahol Franciaország lesz az ellenfelük.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?