Erzsébet
1 °C
4 °C

Mbappé elképzelhetetlen sebességbe kapcsolt

2018.06.30. 18:15

A francia-argentin világbajnoki nyolcaddöntőn Franciaország szerzett vezetést tizenegyesből, amihez Kylian Mbappé szupersprintje vezetett. A 19 éves francia sebessége többször is zavart okozott az argentinok között.

A torna elején Cristiano Ronaldo tizenhatostól tizenhatosig tartó sprintjén ámultak sokan, de Mbappé után azt már el is lehet felejteni.

A francia támadó először a 12. percben futott le mindenkit – ráadásul nem is egyenes vonalat követett. A saját térfelének közepéről indult, három argentint vert meg már a gyorsulási szakaszban, Javier Maschareno tűnt mellette lassított felvételnek. Majd jött Rojo, aki megpróbálta kiszorítani, Mbappé azonban még így is megverte, hogy egy jó nagy kerülőt tett. Ezután jött a kényszeredett lökés és a tizenegyes.

A 19. percben nem volt ennyi területe Mbappénak, de tíz méter alatt is megverte a védőket, egy előreívelésre startolt rá, majd megint csak szabálytalanul tudták megállítani. Az argentinok még éppen a 16-os vonal előtt rúgták fel.

Egyelőre nem tudjuk pontosan, hogy mekkora sebessége volt Mbappénak, az M4 Sport közvetítésében 37 km/h-s tempót említettek. Ez nagyjából helytálló lehet, korábban a PSG-nél mértek nála meccs közben 36 km/h-s sebességet.

Az biztos, nagy sprintje után özönleni kezdtek a mémek róla.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?