Ödön
2 °C
11 °C

Zsugoriak voltak az olaszok, ezért nincsenek ott a vb-n

2018.06.30. 14:04

Olaszország nem jutott ki az oroszországi vb-re, miután Svédország 1-0-ás összesítéssel kiejtette a selejtező második körében. Ekkor már nem Antonio Conte volt a csapat menedzsere, mégpedig azért, mert Carlo Tavacchio, az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) elnöke nem akarta megadni neki a kért fizetésemelést.

A legnagyobb hibám az, hogy nem adtam meg Conténak a kért 2,5 millió eurós fizetésemelést. 4 millió volt a fizetése, 6,5-et akart. Ha marad, akkor most Oroszországban vagyunk, az árát pedig három felkészülési mérkőzés visszahozta volna.

meséli az elnök.

Contéval két évig irányította Olaszországot, a 2016-os Eb után írt alá a Chelsea-hez. A ez Európa-bajnokságon 2-0-ra legyőzte Belgiumot, majd megnyerte az E csoportot, a kieséses szakaszban pedig 2-0-ra verte Spanyolországot. A következő körben a világbajnoki címvédő Németországgal 1-1-et játszottak az olaszok, végül 11-esekkel estek ki. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?