A világbajnokság 18. napja

Index
2018.07.01. 10:18

Összefoglaló

Újabb két nyolcaddöntővel folytatódott a világbajnokság, mindkettő tizenegyesekkel ért véget:
Spanyolország a hosszabbításban sem bírt az oroszokkal, 1-1 lett a vége, a büntetőket pedig a hazaiak bírták jobban, így nagy meglepetésre kiütötték a spanyolokat
A horvát-dán pedig szintén 1-1 lett a rendes játékidőben, pedig Modric a hosszabbítás végén tizenegyesből eldönthette volna, itt viszont nem borult a papírforma, a büntetőpárbajt a horvátok nyerték
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A 48 éves David Mills több ezer kilométert gyalogolt, hogy a vb-n megnézhesse az angol válogatottat. Mills igazából az egész Földet körbe akarja járni, szóval ez még csak a bemelegítés volt neki.

    Coventryból indult, először átvágott Anglián, aztán Doverból átkompozott Franciaországba, Majd jött Németország, Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Bosznia, Szerbia, Románia, Ukrajna és Moldova Oroszország előtt. Nem nagyon tervezett előre, csak azt tudta, az angolok volgográdi meccsén ott akar lenni. Igazából azt sem tudja, hány kilométert tett meg, csak azt, hogy új bakancsot kell vennie.

    (via Yahoo)

  • A Manchester United angol védőlegendája szerint sokkal többet számít, ha valaki hosszú időn keresztül folyamatosan jól teljesít, mintha lenne egy kiemelkedő periódusa a karrierjének.

    Az, amit Messi az elmúlt tizenpár évben csinált, szerintem mindent felülmúl, amire bárki más valaha képes lesz.

    - mondta Ferdinand.

  • A világbajnok német csatár szombaton beszélt arról, hogy nagyon nehéz egy vb-győzelem után újra jól teljesíteni,  a németeken pedig jól látszott, hogy nem voltak elég eltökéltek, nem akarták eléggé a győzelmet, emiatt pedig meg is érdemelték a kiesést.

    Azt persze hozzátette, hogy senki nem számított arra, hogy ezzel a csapattal ilyen rosszul fognak teljesíteni a vb-n, mindenki mérges, teljes joggal, de hát ez is hozzátartozik a futballhoz.

    Jürgen Klinsmann '90-ben játékosként vb-t nyert a németekkel, 2006-ban pedig szövetségi kapitányként volt ott a csapattal, úgyhogy a tőle érkező kritikára biztosan érdemes odafigyelnie a németeknek, ha szeretnének visszakapaszkodni abból a gödörből, amibe belelökték saját magukat.

  • A két fiú a szurkolók számára tiltott területre szaladt be, a biztonsági őrök pedig éppen megpróbálták kiterelni őket, mikor megérkezett Neymar, és nemcsak kimentette őket, hanem aláírta a mezüket és szelfizett is velük.

    Persze simán lehet, hogy megrendezett jelenet, de akkor is elég menő a dolog, a srácok pedig életre szóló élménnyel mehetnek majd haza a vb-ről.

  • Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya mondta ezt aL'Equipe-nek, mert túlzónak tartják, hogy a középpályás reklamálásért sárga lapot kapott, és emiatt marad le az Uruguay elleni negyeddöntőről.

    Blaise Matuidi a 72. percben kapott lapot, miután a bíróval beszélt, de Deschamps nem tudta megerősíteni, hogy mi került a jegyzőkönyvbe, játékosa mit mondott a játékvezetőnek. Matuidit röviddel az eset után le is cserélték.

    A középpályás Antoine Griezmann buktatása után reklamált a játékvezetőnél, alighanem Nicolás Otamendinek akart sárga lapot adatni, de végül ő kapta meg a figyelmeztetést.

  • 1986 óta akárki intézte el a kiesésüket, a következő körben kiesett a vb-ről. Persze ebben a 32 évben 

    • Argentína egyszer nyert, ekkor ugye nem érvényesült az átok,
    • kétszer megverték őket a németek a döntőben, úgyhogy nem volt következő kör,
    • 2002-ben a svédek nem megverték őket, hanem döntetlent játszottak velük, de ez pont elég volt ahhoz, hogy kiessenek a csoportkörből.

    A többi esetben ugyanakkor remekül kijött a dolog, a kieséses szakaszban ütötték ki az argentinokat, aztán a következő fordulóban rögtön kiestek, úgyhogy félhetnek a franciák, főleg mert Uruguay a portugálok ellen is remekül játszott.

  • Pedzsman Montazeri ezek után kétszer is meggondolja, mikor kéredzkedjen ki a mosdóba. 

    Az ázsiai ország csapata két hete Marokkóval játszotta első csoportmérkőzését, és Carlos Queiroz szövetségi kapitány a hajrában pályára akarta küldeni 34 éves játékost. Ő azonban röviddel a csere előtt kikérezkedett a vécére, a szakvezető pedig egy idő után megunta a várakozást, és inkább Madzsid Hosszeinit állította be. A 22 éves játékos pedig olyan meggyőző teljesítményt nyújtott, hogy a maradék két meccsen is játszhatott

    Montazeri viszont nem, így a kispadról nézte végig az irániak vb-szereplését.

        Irán négy ponttal a B jelű kvartett harmadikjaként búcsúzott a csoportkör végén.

  • 5 gólos: Kane (angol)

    4 gólos: Lukaku (belga), Ronaldo (portugál)

    3 gólos: Cavani (uruguayi), Costa (spanyol), Cserisev (orosz), Mbappé (francia)

    2 gólos: Agüero (argentin), Coutinho (brazil), Dzjuba (orosz), Granqvist (svéd), Griezmann (francia), E. Hazard (belga), Hazrí (tunéziai), Jedinak (ausztrál), Mina (kolumbiai), Modric (horvát), Musa (nigériai), Stones (angol), Suárez (uruguayi), Szalah (egyiptomi), Szon (dél-koreai)

    1 gólos: Anszarifard (iráni), Aspas (spanyol), Augustinsson (svéd), Baloy (panamai), Badelj (horvát), Batshuayi (belga), Bednarek (lengyel), Bronn (tunéziai), Butadb (marokkói), Carrillo (perui), Cuadrado (kolumbiai), al-Din Júszef (tunéziai), Di María (argentin), Drmic (svájci), Dzemaili (svájci), en-Nesziri (marokkói), Eriksen (dán), Falcao (kolumbiai), Finnbogason (izlandi), Gazinszkij (orosz), Giménez (uruguayi), Golovin (orosz), Guerrero (perui), Hernández (mexikói), Honda (japán), Inui (japán), Isco (spanyol), Januzaj (belga), Kagava (japán), Kim (dél-koreai), Kolarov (szerb), Kroos (német), Krychowiak (lengyel), Lingard (angol), Lozano (mexikói), Mané (szenegáli), Mercado (argentin), Mertens (belga), Messi (argentin), Mitrovic (szerb), Moses (nigériai), Nacho (spanyol), Neymar (brazil), Niang (szenegáli), Oszako (japán), Paulinho (brazil), Pavard (francia), Pepe (portugál), Perisic (horvát), Poulsen (dán), Quaresma (portugál), Quintero (kolumbiai), Rakitic (horvát), Rebic (horvát), Reus (német), Rojo (argentin), Shaqiri (svájci), G. Sigurdsson (izlandi), Silva (brazil), Szalman (szaúdi), Szalem (szaúdi), Szászí (tunéziai), Toivonen (svéd), Vela (mexikói), Wague (szenegáli), Waston (Costa Rica-i), Xhaka (svájci), Zuber (svájci)

    Öngól: Álvarez (mexikói, Svédország ellen), Behich (ausztrál, Franciaország ellen), Buhadduz (marokkói, Irán ellen), Cionek (lengyel, Szenegál ellen), Cserisev (orosz, Uruguay ellen), Etebo (nigériai, Horvátország ellen), Faszj (egyiptomi, Oroszország ellen), Meriah (tunéziai, Panama ellen), Sommer (svájci, Costa Rica ellen)

  • Két újabb nyolcaddöntővel folytatódik a vb.

    • Spanyolország-Oroszország, Moszkva (Luzsnyiki Stadion) 16.00
    • Horvátország-Dánia, Nyizsnyij Novgorod 20.00