Olivér
4 °C
8 °C

2002 óta várjuk ezt a Brazíliát, Willian elhozta

2018.07.02. 18:54

Brazília végre tényleg Brazília volt a vébén, és az sem túlzás, hogy 2002 óta nem játszottak így világbajnokságon. Akkor Ronaldo, Rivaldo és Ronaldinho, most nem Neymar, hanem Willian vezényelte a show-t, aki egészen zseniálisan osztogatott és szólózott, annyira gyors volt, hogy a mexikóiak csak követni tudták.

Ott volt ugye az első góljuk, amit ő készített elő, a mexikói védők lába lecövekelt, a Chelsea szélsője úgy meghúzta mellettük.

Két másik nagy akciójából nem lett gólt, nem rajta múlt. Kevéssel a gól után jött a legbrazilosabb támadás, amikor a szélen áll valaki, esetleg kocog, majd mellette mint a gyorsvonat érkezik a szélső, és úgy kapja lendületben a labdát, hogy nincs az az ellenfél, aki megállítsa. Fagner jött, ő a jobb-bekk, Willian beindította, Fagner kötényben visszagurított, Paulinho lőtt. Nem tökéletesen, a kapus oldalára, Ochoa ki is védte.

A 68.-ban újra brillírozott Willian, sajtát térfeléről szólózott el a tizenhatosig, és játszotta meg Neymart, aki a jobb alsót vette célba, de pár centit tévesztett.

Ez akciójuk lehetett volna még jobb is, ha Neymar még továbbsarkazza Gabriel Jesusnak. De azt majd a következő meccsen: péntek este nyolckor játszanak a belga-japán győztesével.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?