Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

A németek után a brazilokat is elintézheti Mexikó

000 1646US
2018.07.02. 11:41

Mexikó óriási meglepetéssel indította a vb-t, 1-0-ra legyőzték Németországot, ami végül nagyban hozzájárult a címvédő kieséséhez. A folytatásban egy másik favorit, az ötszörös világbajnok Brazília jön – ez már önmagában kemény párharc, de ha hozzávesszük, hogy bár sorban hetedszer vannak ott a nyolcaddöntőben, de 1994 óta egyszer sem sikerült továbbjutniuk ezen a szakaszon, akkor láthatjuk, mekkora kihívás előtt is állnak.

Brazília ellen ráadásul az eddigi három meccset végigjátszó középhátvéd, Hector Moreno nélkül kell kiállniuk, ő ugyanis összeszedett két sárgát, és ezzel egy eltiltást a csoportkörben.

Az se mellettük szól, hogy a nyolcaddöntő klasszikusan a brazilok terepe, a legutóbbi hat nyolcaddöntőjüket 14-2-es gólaránnyal húzták be.

Csakhogy ez a mexikói csapat erősebb, mint a korábbi vb-kre nevezett keretek, főleg a széleken tudnak gondot okozni a sebességükkel – elég csak Hirving Lozanóra gondolni. Már pedig pont a széleken lehet B listás a brazil csapat, a szerbek ellen lumbágó miatt lecserélt Marcelót biztosan Filipe Luís helyettesíti a balon, a jobbon pedig Fagner játszhat majd megint Danilo helyén. Egyik se rossz opció, de egészen más képességeik vannak, mint annak, akit helyettesítenek.

A világ szeme persze az eddig egy gólig jutó Neymaron lesz, akinek a csoportkör legtöbb védését bemutató Guillermo Ochoán kellene valahogy átjutnia.

A brazil-mexikói a vb-k történetének negyedik leggyakoribb párharca, ötödször találkoznak majd világbajnokságon, csak brazil-svéd és argentin-német (7), illetve német-jugoszláv (6) mérkőzésből volt több.

stat