A mexikói kapitány Neymarról: A futball szégyene

2018.07.02. 19:52

Nem kímélte a mexikói futballkapitány, Juan Carlos Osorio az ellenfél Brazíliát a vb-nyolcaddöntős kiesés után, egyikükbe keményen beleszállt, és bár nem nevezte meg a mexikói, kire gondol, elég jól be lehet azonosítani a célpontját.

Osorio szerint a kétgólos vereség ellenére csapata hosszú ideig jól játszott,

[d]e sajnos volt valaki, aki miatt sok időt vesztettünk. Ez a futball szégyene. Ezáltal elvesztettük a ritmusunkat. Ez rossz példa az egész világnak és a tévék előtt ülő gyerekeknek. Nem szabadna, hogy ilyen sok legyen a színészkedés. Volt olyan időszak, amikor négy percre is megszakadt a játék, ez nem történhet meg

– mondta a kolumbiai edző a Mexikó ellen gólt és gólpasszt is jegyző Neymar kapcsán. Nem kapu előtti eredményeire gondolt persze, hanem a túlzott színészkedéseire, ami miatt egyébként simán kaphatott volna sárgát a brazil, akkor is, ha kapott rúgást rendesen.

A leglátványosabb jelenet az oldalvonal mellett történt, Miguel Layún láthatóan – és teljesen indokolatlanul, alattomos módon – rálépett kicsit Neymar bokájára, ahogy felvette mellőle a labdát, Neymar pedig teátrális szenvedésével percekre feltartotta a mérkőzést, a bíró még az ápolás végét is megvárta, pedig alapból az oldalvonalon kívül volt a brazil. Layún egyébként még egy sárgát sem kapott az eset után, ami szintén érthetetlen.

Tényleg ennyire fájt Neymarnak?

(Index/MTI)  • Tippek
  • Bankszámla