Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

A mexikói kapitány Neymarról: A futball szégyene

2018.07.02. 19:52

Nem kímélte a mexikói futballkapitány, Juan Carlos Osorio az ellenfél Brazíliát a vb-nyolcaddöntős kiesés után, egyikükbe keményen beleszállt, és bár nem nevezte meg a mexikói, kire gondol, elég jól be lehet azonosítani a célpontját.

Osorio szerint a kétgólos vereség ellenére csapata hosszú ideig jól játszott,

[d]e sajnos volt valaki, aki miatt sok időt vesztettünk. Ez a futball szégyene. Ezáltal elvesztettük a ritmusunkat. Ez rossz példa az egész világnak és a tévék előtt ülő gyerekeknek. Nem szabadna, hogy ilyen sok legyen a színészkedés. Volt olyan időszak, amikor négy percre is megszakadt a játék, ez nem történhet meg

– mondta a kolumbiai edző a Mexikó ellen gólt és gólpasszt is jegyző Neymar kapcsán. Nem kapu előtti eredményeire gondolt persze, hanem a túlzott színészkedéseire, ami miatt egyébként simán kaphatott volna sárgát a brazil, akkor is, ha kapott rúgást rendesen.

A leglátványosabb jelenet az oldalvonal mellett történt, Miguel Layún láthatóan – és teljesen indokolatlanul, alattomos módon – rálépett kicsit Neymar bokájára, ahogy felvette mellőle a labdát, Neymar pedig teátrális szenvedésével percekre feltartotta a mérkőzést, a bíró még az ápolás végét is megvárta, pedig alapból az oldalvonalon kívül volt a brazil. Layún egyébként még egy sárgát sem kapott az eset után, ami szintén érthetetlen.

Tényleg ennyire fájt Neymarnak?

  • 27270
    Alattomos volt a taposás, de ez már unalmas a braziltól.
  • 4309
    Persze, csoda, hogy játékban tudott maradni utána.

(Index/MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?