Olivér
4 °C
8 °C

Leesett az ünnepelt horvát hős a védő nyakából

2018.07.02. 12:25

A Dánia elleni győzelem horvát hőse a büntetőpárbajban három tizenegyest is hárító Danijel Subasic volt. A Monaco kapusa egy világbajnoki rekordot is felállított ezzel a teljesítményével, de ennél sokkal fontosabb, hogy védéseivel ellensúlyozni tudta csapattársai hibát, akik szintén nagyon gyatrán rúgták a büntetőket.

Nem csoda, hogy ünnepelték őt rendesen, sőt egy kicsit még sikerült túlzásba is vinni a dolgot. Subasic ugyanis a nagy örömködésben leesett az őt hurcoló Domagoj Vida nyakából, miután a védő egy kicsit elragadtatta magát a közönséget vezényelve.

Szerencsére a kapus esés közben valamennyire meg tudott kapaszkodni Vida vállában, akinek így volt ideje elkapni a lábát, ezért nem lett komolyabb baj a dologból. Az esés még így is elég látványos volt ahhoz, hogy a horvát kapitánynál is rákérdezzenek, de Zlatko Dalic mindenkit megnyugtatott, hogy Subasicnak semmi baja nem lett.

A horvát kapusból a legjobb pillanatokban vált mítikusan nagy tizenegyesölő, a horvátok a negyeddöntőben az oroszokkal találkoznak, akik valószínűleg azon a meccsen is leparkolják majd a kapu elé az Kamazt, ahogy a spanyolok ellen is tették, és igyekeznek kihúzni a büntetőrúgásokig, ahol nincs akkora szerepe tudáskülönbségnek, viszont sokkal több a szerencsének és a kapusnak. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?