A világbajnokság 20. napja

Index
2018.07.03. 10:49

Összefoglaló

Az utolsó két nyolcaddöntőt játszották kedden,
Svédország 1-0-ra legyőzte Svájcot,
Anglia 1-1-es döntetlen után történelmet írt Kolumbia ellen, először nyert büntetőpárbajt a vb-n (4-3).
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A spanyol válogatott csapatkapitánya, Sergio Ramos elmondta, a világbajnokságtól való búcsú fájdalma az, ami a legjobban motiválja, hogy 2022-ben ott legyen Katarban. Andrés Iniesta és Gerard Piqué már biztosan nem lesz ott, és könnyen lehet, hogy David Silva, Pepe Reina is le fogja mondani addigra a részvétel, de a 32 éves Ramos ott szeretne lenni négy év múlva.

    "Nem jó érzés, hogy rutinos játékosok mondták le a válogatottságot, de vannak fiatal tehetségeink. Nagy fájdalommal hagytam el a vb helyszínét, de elhatároztam, ha ősz szakállal is, de ott leszek Katarban."

  • És sört reklámozott. Amikor a brazilok belőtték az első gólt Mexikónak, a sérülésből lábadozó brazil jobbhátvéd, aki az utolsó pillanatban maradt le a vb-ről, így reagált:

  • Brazíliától elszenvedett világbajnoki nyolcaddöntős vereség után Rafael Márquez és Oribe Peralta is bejelentette, hogy nem lép többé pályára a mexikói válogatottban.

    „Nem ilyen befejezésről álmodtam, de ennyi volt" – mondta a 39 éves Márquez, aki ötödször játszott vb-nyolcaddöntőben, ami rekord. Emellett az angol Stanley Matthews (39 év, 145 nap) 1954-es szereplése óta 39 évesen és 139 naposan ő volt a legidősebb mezőnyjátékos, aki egyenes kieséses szakaszban pályára lépett egy vb-n.

    Márquez mellett, aki klubkarrierjét már a vb előtt befejezettnek nyilvánította, Peralta sem áll többé a mexikói csapat rendelkezésére. A 34 éves játékosnak Oroszországban már csak epizódszerep jutott, a 2012-es olimpia óta azonban nemzeti hős a hazájában, miután a brazilok elleni finálét ő döntötte el két góljával. (MTI)

  • A horvát Mateo Kovacic a dánok elleni nyolcaddöntőben sérült meg, egyelőre nem derült ki, hogy mennyire súlyos a sérülése. Zlatko Dalic szövetségi kapitány is az orvosi véleményre vár, csak azután dönt arról, hogy számít-e Kovacicra az oroszok elleni negyeddöntőben.

  • Japán kiesésével már csak UEFA- és CONMEBOL-csapatok vannak versenyben a világbajnokságon, Dél-Amerika és Európa uralja ezt a tornát. Ha este nem Kolumbia jutna tovább, akkor az egyik ágon csak négy európai csapat marad.

  • Kapcsolódó

    A Real Madrid hivatalosan is elhatárolódik a Neymar-pletykáktól

    A média szerint 310 millió euróért vinnék a PSG-játékost, muszáj volt reagálniuk.

  • A három világbajnokságon is játszó és mindegyiken gólt is szerző Honda Kejszuka Japán kiesése után bejelentette visszavonulását. Honda 2008 óta volt válogatott, 97 meccsen játszott a japán csapatban, ezalatt 37 gólt szerzett. A középpályás megfordult a CSZKA Moszkvában és a Milanban, is, 2017 óta a mexikói Pachuca játéksoa.

  • A Japán elleni nyolcaddöntőben 0-2-ről 3-2 fordító belga válogatott tagjai keddre szabadnapot kaptak, nem kell edzeniük a dedoszvki központjukban, sőt a játékosok a médiakötelezettségek alól is felmentést kaptak.

    Legutóbb 1970-ben tudott 0-2-es hátrányból fordítani vb egyenes kieséses szakaszában egy válogatott, akkor az NSZK győzte le így Angliát. (MTI)

  • Legalábbis egy videóból nagyon úgy tűnik, hogy miután Koke erősködött Hierrónak, hogy mindenképpen szeretne tizenegyest rúgni, Diego Costa odament a szövetségi kapitányhoz, és elkezdett sugdolózni a fülébe, aztán mikor Koke kihagyta a büntetőt, kilépett a játékosok sorfalából, és széttárta a kezét, és annyit mondott: "én megmondtam".

  • Semmi nem szegheti kedvét a japán szurkolóknak, ha szemétszedésről van szó, hiába estek ki egy utolsó pillanatban bekapott góllal, a szurkolóik így is összeszedték a szemetet maguk után.

  • Az uruguayi szövetség hétfő este adott ki közleményt Cavani sérüléséről. Megnyugtató, hogy izomszakadása nincs. Vádlihúzódása van, ami elméletileg még rendbe is jöhet péntekig, legalábbis annyira, hogy játszani tudjon valamennyit a franciák elleni negyeddöntőben. A Gazzetta.it viszont kevésbé bizakodó, ugyanis elkaptak egy képet, amin látszik, hogy Cavani nem tud lemenni a lépcsőn.

    cavaniKO
  • 16 órától Svédország Svájccal, 20 órától Kolumbia Angliával játszik a fennmaradó két negyeddöntős helyért.