Ödön
1 °C
11 °C

Sírva fakadt Subasic a sajtótájékoztatón, amikor halott barátjáról kérdezték

2018-07-01T205412Z 772198751 RC14E7F116C0 RTRMADP 3 SOCCER-WORLD
2018.07.03. 19:42 Módosítva: 2018-07-03 23:13:00

Torokszorító fordulatot vett a horvát válogatott keddi sajtótájékoztatója, miután egy újságíró halott barátjáról faggatta a továbbjutás hősét, büntetőpárbajban három lövést hárító Danijel Subasicot. Az eseményen a kapus mellett a középhátvéd Domagoj Vida volt jelen, a két játékos kifejezetten jó hangulatban válaszolt a kérdésekre, volt egy kis bohóckodás is a fotózásnál, szóval pont abban a mederben folytak a dolgok, ahogy azt a továbbjutás után várhattuk.

Aztán a felszabadult hangulatban egy külföldi újságíró megkérdezte Subasictól, hogy miért őrzi máig ennyire elevenen Hrvoje Custic emlékét. A horvát kapus a meccs után a 2008-ban tragikus körülmények közt elhunyt csapattársának ajánlotta védéseit, a párbaj alatt pedig minden egyes kivédett büntető után az égre nézett, így is megemlékezve barátjáról.

Subasic belekezdett a válaszba, de egy-két mondatnál többet nem tudott kipréselni magából, amikor elakadt a hangja. Pár pillanatig megpróbálta legyűrni a feltörő sírást, aztán a könnyeit törölgetve némán meredt maga elé. Vida próbálta meg vigasztalni, aztán a tolmács közölte, hogy ebben a témában nem tudnak újat mondani, ezért inkább nem beszélnének róla. Kimentette a kapust a további kérdések alól – Subasic átadta a helyét Vidának –, de még ez után is percekbe került, hogy a játékos úrrá legyen érzésein.

Nem szeretek erről beszélni. Ott van a pólón minden

– mondta ekkor, szinte inkább csak magának.

Hrvoje Custic 2008-ban halt meg egy első osztályú horvát bajnokin, miután párhar után fejjel nekiesett a pálya széli kerítés betontalapzatának. Akkor még mindketten az NK Zadarnál játszottak, azon a meccsen is Subasic állt a kapuban. Azóta a mez alatti pólóján halott barátja fényképe van, egyetlen szóval: örökké.

 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?