Olivér
5 °C
8 °C

Svédország 24 év után újra 8 között a vb-n

2018.07.03. 18:02
Svájc keményen küzdött, de kevesebb helyzete volt és kevesebb szerencséje: 1-0 lett a svédeknek.

Nem a vb legjobb nyolcaddöntőjére készültünk a a svéd-svájcin, nem is lett az, de ahhoz képest, hogy milyen foghíjas volt a stadion, és mennyire B meccsként kezelték ezt a kieséses mérkőzést, azért voltak helyzetek.

Már az első félidőben:

  • Toivonen közeli lövésére ért le Sommer, pedig sokan már gólt kiáltottak, a jobbalsóból szedte ki
  • Dzemaili felelt a 38. percben, remek labdát gurítottak vissza neki, de 13-14 méterről fölévágta, pedig ziccer volt ez is
  • Forsberg szabadrúgása a 40. percben a sorfalról pattant veszélyesen mellé
  • Ekdal a 41.-ben könnyedén a kapuba találhatott volna, de belsőjéről, öt méterről fölépattant a labda

rad

A második félidő nagyon jól indult, öt percen belül itt is, ott is akadt helyzet:

  • Claesson akart ráollózni egy lehulló labdát, de aztán a mellkasáról Toivonen elé pattant, aki kivágta a stadionból
  • Drmic beadása több embernek is jó lett volna, de végül az ötösön belülre csorgott, ahol a kapust megelőzve Gustav Svensson vágta ki

Innen jött egy tényleg kemény negyedóra, amikor a tizenhatosig sem jutott egyik csapat sem, a 66.-ban viszont megtört a jég. Forsberg lőtt középről, 18 méterről, Sommer simán fogta volna a labdát, ha Akanji nem ér bele, és pattan a labda a jobb felsőbe. 1-0.

Svájc próbálkozott a végéig, veszélyes lehetőségig a 79. percben jutott, de az is effelé lepattanó volt, amikor a labda magányosan kószált az ötösön belül, és Granqvist kivágta a mezőnybe.

A 91.-ben kellett már védenie Olsennek is, Rodriguez ívelt be tökéletesen, Seferovic jól csúsztatott, de a kapus simán leért a középre tartó labdára.

A 93.-ban teljesen kitámadtak a svájciak, Toivonen megszerezte és megtartotta a labdát, sőt, akciót indított, Olsson kapott nagy passzt, amivel középen vezethette a labdát a kapura. Lang befutotta, és még a 16-os előtt akasztotta. Olsson beesett a tizenhatosra, Skomina bíró büntetőt fújt. A videóbíró szólt neki, megnézte, és szabadrúgásra módosította az ítéletét. Langot viszont kiállította így is, úgy is.

rad

Toivonen rátűzte a szabadot, Sommer kiütötte, ezzel ért véget a meccs.

Svédország 1994 óta először negyeddöntős, az esti kolumbiai-angol győztesével játszik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?