16:00, November 29.
Ecuador 1
Szenegál 2
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 2
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 3
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 1

Nem mindig a jobb csapat nyer, a svédek meccsein meg soha

2018.07.04. 08:32

A svájcot 1-0-ra legyőző, és ezzel a világbajnokság negyeddöntőjébe jutó svéd válogatott legjobbja, Emil Forsberg végtelenül boldog volt a mérkőzés után.

Rendkívül sokat jelent számomra, hogy egészen különleges módon ismét sikerült kiharcolnuk a győzelmet. Nem sok lehetőséget hagytunk Svájcnak. Látnom, hogy mit értünk el együtt, könnyeket csal a szemembe és büszkévé tesz.

Forsberg szerint mindenkinek komolyan kellene számolnia csapatával.

Tudjuk, hogy ha megtesszük, amit kell, akkor védekezésben és támadásban is nagyon jók tudunk lenni. Bejutottunk a negyeddöntőbe, ez bizonyítja, hogy valamit elég jól csinálunk.

A svédek edzője, Janne Andersson nagyban osztotta játékosa véleményét.

Ez a csapat megtestesíti azt a hozzáállást, ami mindannyiunkban közös. Egymásért dolgozunk a pályán és azon kívül is, végtelenül boldog vagyok, hogy ez eredményre vezetett. Nem vagyunk elégedettek, a következő meccset is meg akarjuk nyerni.

Andersson elmondta, hogy egyelőre igyekeznek megemészteni a sikert, utána pedig egyetlen dologra fognak csak gondolni: a szombati meccsükre. "Bár még azt sem tudjuk, hogy kivel játszunk" – mondta a kedd esti, angol sikert hozó Kolumbia-Anglia nyolcaddöntő előtt nyilatkozó kapitány, akit arról is kérdeztek, szerinte mennyire nézték le eddig az ellenfelek a csapatát. 

"Szerintem ezt bárki mástól megkérdezhetnék, csak tőlem nem. Tudjuk, hogy jó csapat vagyunk és megérdemelten értük el a sikereinket. 

Így dolgoztunk eddig, így fogjuk folytatni, és az, hogy erről más csapatok vagy országok mit gondolnak, az olyan rettenetesen azért nem érdekel.

A vesztes svájciak meglehetősen eltérően értékelték az elveszített nyolcaddöntőt. Ahogy egy ilyen küzdős meccs után várható, amit egyetlen momentum döntött el, a svájci magyarázatokban központi helye volt a véletlennek.

Szerencsések voltak.

Mondta mintegy köszönésképpen Xherdan Shaquiri  a svéd Sportbladet újságírójának, aki a mérkőzés után kérdezte a Bayer Münchent is megjárt szélsőt a meccsről.

Mi voltunk a jobb csapat, az egész meccsen mi játszottunk jobban, de Svédország szerezte a gólt. Nem a mi oldalunkon állt a szerencse.

– magyarázta az eredményt Shaquiri, aki szerint a svédek gólja csak azért ment be, mert a lövés szerencsétlenül megpattant, különben a kapus fogta volna biztosan. "Ilyen a futball" – állapította meg az eset kapcsán, és megismételte, hogy a szerencse ma a svédekkel volt.

Az újságíró a svéd válogatott gyakran unalmasnak tartott stílusáról is kikérte a svájci véleményét.  

"Nem nevezném unalmasnak, de az emberek talán nem szeretik annyira nézni. Mint mondtam, nem mindig a jobb futballt játszó csapat nyer.  Ma is így történt, meg a svédek összes meccsén a tornán. Végül azonban a győzelem számít, úgyhogy tisztelet jár az önök csapatának."

A svájciak másik sztárja, Granit Xhaka is hasonló véleményen volt "Svédország ma szerencsésebb volt, különösen a gólnál, de ezt el kell fogadnunk. Ilyenkor nem könnyű szavakat találni".

A vesztes edző, Vladimir Petkovic viszont nagyon korrektül azt emelte ki, hogy a svédek sem a selejtezők, sem a csoportmeccsek alatt nem számítottak favoritnak, de nagyon erősek voltak, például az olaszok vagy németek ellen is.

Azt mondták róluk, hogy középszerűek, de nem azok. Erőteljesek, egységesek, és fizikálisan nagyon jók. A negyeddöntőben sem veheti őket senki félvállról, bárkinek gondot okozhatnak.  • Tippek
  • Bankszámla