Ödön
2 °C
11 °C

Nem mindig a jobb csapat nyer, a svédek meccsein meg soha

2018.07.04. 08:32

A svájcot 1-0-ra legyőző, és ezzel a világbajnokság negyeddöntőjébe jutó svéd válogatott legjobbja, Emil Forsberg végtelenül boldog volt a mérkőzés után.

Rendkívül sokat jelent számomra, hogy egészen különleges módon ismét sikerült kiharcolnuk a győzelmet. Nem sok lehetőséget hagytunk Svájcnak. Látnom, hogy mit értünk el együtt, könnyeket csal a szemembe és büszkévé tesz.

Forsberg szerint mindenkinek komolyan kellene számolnia csapatával.

Tudjuk, hogy ha megtesszük, amit kell, akkor védekezésben és támadásban is nagyon jók tudunk lenni. Bejutottunk a negyeddöntőbe, ez bizonyítja, hogy valamit elég jól csinálunk.

A svédek edzője, Janne Andersson nagyban osztotta játékosa véleményét.

Ez a csapat megtestesíti azt a hozzáállást, ami mindannyiunkban közös. Egymásért dolgozunk a pályán és azon kívül is, végtelenül boldog vagyok, hogy ez eredményre vezetett. Nem vagyunk elégedettek, a következő meccset is meg akarjuk nyerni.

Andersson elmondta, hogy egyelőre igyekeznek megemészteni a sikert, utána pedig egyetlen dologra fognak csak gondolni: a szombati meccsükre. "Bár még azt sem tudjuk, hogy kivel játszunk" – mondta a kedd esti, angol sikert hozó Kolumbia-Anglia nyolcaddöntő előtt nyilatkozó kapitány, akit arról is kérdeztek, szerinte mennyire nézték le eddig az ellenfelek a csapatát. 

"Szerintem ezt bárki mástól megkérdezhetnék, csak tőlem nem. Tudjuk, hogy jó csapat vagyunk és megérdemelten értük el a sikereinket. 

Így dolgoztunk eddig, így fogjuk folytatni, és az, hogy erről más csapatok vagy országok mit gondolnak, az olyan rettenetesen azért nem érdekel.

A vesztes svájciak meglehetősen eltérően értékelték az elveszített nyolcaddöntőt. Ahogy egy ilyen küzdős meccs után várható, amit egyetlen momentum döntött el, a svájci magyarázatokban központi helye volt a véletlennek.

Szerencsések voltak.

Mondta mintegy köszönésképpen Xherdan Shaquiri  a svéd Sportbladet újságírójának, aki a mérkőzés után kérdezte a Bayer Münchent is megjárt szélsőt a meccsről.

Mi voltunk a jobb csapat, az egész meccsen mi játszottunk jobban, de Svédország szerezte a gólt. Nem a mi oldalunkon állt a szerencse.

– magyarázta az eredményt Shaquiri, aki szerint a svédek gólja csak azért ment be, mert a lövés szerencsétlenül megpattant, különben a kapus fogta volna biztosan. "Ilyen a futball" – állapította meg az eset kapcsán, és megismételte, hogy a szerencse ma a svédekkel volt.

Az újságíró a svéd válogatott gyakran unalmasnak tartott stílusáról is kikérte a svájci véleményét.  

"Nem nevezném unalmasnak, de az emberek talán nem szeretik annyira nézni. Mint mondtam, nem mindig a jobb futballt játszó csapat nyer.  Ma is így történt, meg a svédek összes meccsén a tornán. Végül azonban a győzelem számít, úgyhogy tisztelet jár az önök csapatának."

A svájciak másik sztárja, Granit Xhaka is hasonló véleményen volt "Svédország ma szerencsésebb volt, különösen a gólnál, de ezt el kell fogadnunk. Ilyenkor nem könnyű szavakat találni".

A vesztes edző, Vladimir Petkovic viszont nagyon korrektül azt emelte ki, hogy a svédek sem a selejtezők, sem a csoportmeccsek alatt nem számítottak favoritnak, de nagyon erősek voltak, például az olaszok vagy németek ellen is.

Azt mondták róluk, hogy középszerűek, de nem azok. Erőteljesek, egységesek, és fizikálisan nagyon jók. A negyeddöntőben sem veheti őket senki félvállról, bárkinek gondot okozhatnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?