A Cavanit helyettesítő Stuanin ment el Uruguay elődöntője?

2018.07.06. 18:27

Nagy kérdés volt az Uruguay-Franciaország világbajnoki negyeddöntő előtt, hogy az egyik legjobb dél-amerika futballista, Edinson Cavani tudja-e vállalni a játékot. Nem tudta. Helyére Christian Stuanit, a spanyol Girona futballistáját nevezte Oscar Tabárez kapitány. Mint később kiderült nagyon rossz döntés volt.

Csatár gyakorlatilag idegen testként mozgott a csapatban, értékelhető teljesítménye nem volt, viszont két nagyon fontos szituációban is főszerepet játszott, amely nagyban befolyásolta a meccs végeredményét.

Előbb a 40. percben. Antoine Griezman szépen ívelt szabadrúgására ugrott fel fejelni, de nem vette észre, hogy a Real Madrid védője, Raphael Varane megelőzi. A védő nagyon szépen csúsztatta a labdát a kapuba.

A második félidő elején hagyta ki Uruguay a legnagyobb helyzetét. Egy jobbról ívelt szabadrúgásra Stuani is felugrott, de nála sokkal jobb helyzetben volt Martin Cáceres, akinek a fejesét hatalmas bravúrral védte Hugo Lloris. Stuani láthatóan kicsit zavarta Cácerest, ha nem így történik, talán meg van az egyenlítés. Az már egy más kérdés, hogy a védő Godín mire gondolhatott, amikor három lépésről az égbe vágta a kipattanót.

Természetesen nem lehet Stuani nyakába varrni ezt a vereséget, de két döntő momentumban is hibázott ezen a meccsen. Tabárez sem hagyott neki ezután sok időt, a 60. perxben lekapta a pályáról, de Uruguayon már ez sem segített, Franciaország jutott az elődöntőbe.  • Tippek
  • Bankszámla