Jenő
-3 °C
6 °C

A Cavanit helyettesítő Stuanin ment el Uruguay elődöntője?

2018.07.06. 18:27

Nagy kérdés volt az Uruguay-Franciaország világbajnoki negyeddöntő előtt, hogy az egyik legjobb dél-amerika futballista, Edinson Cavani tudja-e vállalni a játékot. Nem tudta. Helyére Christian Stuanit, a spanyol Girona futballistáját nevezte Oscar Tabárez kapitány. Mint később kiderült nagyon rossz döntés volt.

Csatár gyakorlatilag idegen testként mozgott a csapatban, értékelhető teljesítménye nem volt, viszont két nagyon fontos szituációban is főszerepet játszott, amely nagyban befolyásolta a meccs végeredményét.

Előbb a 40. percben. Antoine Griezman szépen ívelt szabadrúgására ugrott fel fejelni, de nem vette észre, hogy a Real Madrid védője, Raphael Varane megelőzi. A védő nagyon szépen csúsztatta a labdát a kapuba.

A második félidő elején hagyta ki Uruguay a legnagyobb helyzetét. Egy jobbról ívelt szabadrúgásra Stuani is felugrott, de nála sokkal jobb helyzetben volt Martin Cáceres, akinek a fejesét hatalmas bravúrral védte Hugo Lloris. Stuani láthatóan kicsit zavarta Cácerest, ha nem így történik, talán meg van az egyenlítés. Az már egy más kérdés, hogy a védő Godín mire gondolhatott, amikor három lépésről az égbe vágta a kipattanót.

Természetesen nem lehet Stuani nyakába varrni ezt a vereséget, de két döntő momentumban is hibázott ezen a meccsen. Tabárez sem hagyott neki ezután sok időt, a 60. perxben lekapta a pályáról, de Uruguayon már ez sem segített, Franciaország jutott az elődöntőbe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?