A világbajnokság 23. napja

Index
2018.07.06. 10:57

Összefoglaló

Két nap szünet után a negyeddöntőkkel folytatódik az oroszországi világbajnokság:
Az első meccsen Franciaország 2-0-ra legyőzte a Cavani nélkül felálló Uruguayt.
A belgák úgy is verték 2-1-re a brazilokat, hogy az ötszörös világbajnok gyakorlatilag végigtámadta a második félidőt.
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A moszkvai állatkert úgy döntött, hogy az orosz kapusról, Igor Akinfejevről nevezik el az egyik újszülött sasukat. Igor, a sas szerencsére azt megúszta, hogy mindenféle jóslásokhoz használják, mint jó pár állatot világszerte. (Reuters)

  • A klub közölte, hogy leigazolta a Real Sociedadtól Alvaro Odriozolát, aki kint volt a vébén, de egy percet sem játszott a spanyoloknál. A 22 éves baszk futballista hat évre írt alá a Madridnál. Ő az új edző, a vb előtt egy nappal kirúgott exkapitány, Julen Lopetegui második igazolása, de az első mezőnyjátékos és az első, akit a nagycsapathoz vett.

  • Katar rendezi négy év múlva a világbajnokságot, az ország emírje, Tamím bin Hamad ász-Száni pedig úgy döntött, hogy ott lesz a moszkvai Luzsnyiki Stadionban a jövő vasárnapi vb-döntőn. Ráadásul, ha már odamegy, akkor Vlagyimir Putyin elnök kész lesz találkozni vele.

    Maga Putyin egyébként nem nagyon nézi a vb-t, legalábbis élőben nem, eddig csak az Oroszország–Szaúd-Arábia nyitómeccset nézte meg személyesen. Valószínűleg nem lesz ott Szocsiban a szombati orosz-horvát negyeddöntőn sem.

    A katari világbajnokság 2022-ben lesz, négy évvel később pedig az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó közösen rendezi meg a tornát.

  • A német Kicker arról ír, hogy Sami Khedira és Mats Hummels nem jöttek ki jól egymással. Mindketten rutinos harcosok, mindketten világbajnokok, és azt gondolták, hogy ők lehetnek a csapat szóvivői.

    de Nem egy nyelvet beszéltek

    - állapította meg az újság.

    Joachim Löw pedig nem tudta ezeket a folyamatokat kezelni. A csapat szétesésének ez is az egyik eleme volt.

  • Danilo az első meccset Svájc ellen végigjátszotta, azóta egy percet sem szerepelt a tornán. Legutóbbi meccsükön, Mexikó ellen már a cserék közé nevezték, úgy tűnt, a pénteki, belgák elleni negyeddöntőn vissza is térhet, de a csütörtöki edzésen újra megsérült. Bokaszalagja károsodott, annyira, hogy a világbajnokság végéig rendbe sem jön. Hiányában Fagner kezd majd a braziloknál, aki eddig is kiválóan helyettesítette.

    A brazil-belga péntek este 8-kor kezdődik.

  • Az olasz Sassuolónál folytatja pályafutását a korábbi ghánai válogatott Kevin-Prince Boateng. A 31 éves középpályás korábban többek között az Eintracht Frankfurt, a Tottenham Hotspur, a Schalke 04, a Portsmouth és az AC Milan csapatában játszott, utóbbival 2011-ben olasz bajnok lett.

  • Nem mai a videó – a vb nyitányára tervezték –, de mivel mindenki Neymar színészkedésével van elfoglalva, kvázi újra aktuális lett (főleg, hogy a brazil már a hordóként gurulást és a teátrális vergődést is bemutatta):

  • Oscar Tabarez szövetségi kapitány csütörtöki sajtótájékoztatóján semmit sem volt hajlandó elárulni a Portugália ellen megsérülő Cavaniról.

    Keményen dolgozott, hogy felépüljön, de ennél többet nem mondok. Mindent közöltünk már. Hogy játszik-e? Ezt az információt nem tudom megadni önöknek. Elvégre azt sem tudjuk, hogy ki játszik majd a franciáknál.

    Cavani háromgólos, az uruguayi válogatott legeredményesebb támadója. Csapata 16.00-kor lép pályára Franciaország ellen. 

  • Várhatóan az Alisson – Fagner, Th. Silva, Miranda, Marcelo – Paulinho, Fernandinho – Willian, Coutinho, Neymar – Gabriel Jesus kezdő 11 lép majd pályára Belgium ellen.

  • Két pihenőnap után két negyeddöntővel folytatódik az oroszországi futball-vb. 16 órakor az Uruguay-Franciaország-meccs kezdődik, 20 órától pedig a brazil-belga jön.