Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Muslera nem először végezte ki Uruguayt

000 1790FN
2018.07.06. 20:07 Módosítva: 2018-07-06 21:30:21

Fernando Muslera potyázása egyáltalán nem a semmiből jött, az uruguayi kapus már kapott a válogatottban egy szinte pontosan ugyanolyan gólt, mint a franciák második találata volt. Akkor Fabregas lövését nézte be.

Ha egy kicsit balszerencsésebb, Uruguay már korábban kétgólos hátrányba kerülhetett volna a hülyesége miatt.

A franciák 2-0-s győzelme után nehéz eldönteni, hogy mi tett be jobban a dél-amerikai válogatottnak, Cavani hiánya, vagy Muslera teljesítménye. Az viszont biztos, hogy a kettő együtt sok volt. Különösen, hogy a túloldalon Lloris védett egy eszetlen nagyot, még 1-0-nál, míg Muslera ugye a 61. percben lényegében kivégezte saját csapatát.

Már amikor Griezmann váratlanul rátűzte, sejthető volt, hogy ez a megoldás a nem éppen kiegyensúlyozottságáról híres kapus személyének szólt.

Aztán valami motoszkálni kezdett, és rövid keresgélés után meg is lett az eredménye. 2013-ban egy Spanyolország elleni barátságos meccsen Muslera pontosan ugyanazt a hibát elkövetve lepkézett be egy távoli lövést Fabregastól, mint Griezmanntól pénteken. Az lenne a meglepőbb, ha a francia elemzők nem mutatták volna meg a játékosoknak ezt a gólt.

Bár Fabregas lövése valamivel távolabbról és a kapuval szemből érkezett, míg Griezmann nagyjából öt méterre lehetett a tizenhatos bal sarkától, amikor rálőtte, ám mindkét lövés lényegében magát Muslerát vette célba, mindkét játékos egy leheletnyi külsővel lőtte el a labdát, és mindkét esetben ugyanaz az enyhe irányváltás csapta be Muslerát, aki ezért mindkétszer eltáncolt a labda elől.

Fabregas jobbal tüzelt, az ő szemszögéből nézve előbb enyhén balra indult a labda – és vele együtt Muslera –, majd jobbra kanyarodott a lövés, amit a kapus nagyon későn reagált le, így már csak visszanyúlni tudott a labdáért, ami a kesztyűjén felpattanva a kapuban kötött ki. Griezmann ballal lőtt, egyébként pontosan ugyanaz játszódott le pepitában.

Az, hogy Muslera hajlamos lepkézni, talán csak azért nem közismertebb tény, mert a látványos eszetlenségei elterelik róla a figyelmet. Különösen leküzdhetetlen cselezési hajlama, amiből simán megkaphatták volna a második gólt már a 47. percben.

Ha összejön az ilyesmi, akkor persze nagy királyság, de azért egy ilyen kapust nehéz komolyan venni.

 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?