Aliz
6 °C
14 °C

Putyin: Mindenki láthatta, milyen vendégszeretők, barátságosak vagyunk

2018.07.06. 16:13

Vlagyimir Putyin orosz elnök a FIFA vezetőit és egykori sztárjátékosokat fogadott a Kreml-ben, és ennek örömére megkapta a saját neves focimezét is, írja a Reuters.

Putyin arról beszélt, hogy a vébé és annak lecsapódása a közösségi médiában „segített elfeledni sok előítéletet az oroszokkal szemben." Szerinte mindenki láthatta, hogy Oroszország egy vendégszerető, barátságos ország. „Biztos vagyok benne, hogy a vébére ideérkezők többsége a legjobb érzésekkel és emlékekkel megy haza, és sokszor visszatér majd" – mondta Putyin.

A többek között a Krím annektálása miatt is számos nemzetközi szankcióval szembenéző Oroszországnak a héten újból reagálnia kellett egy diplomáciai ügyben, miután két brit rosszul lett ugyanattól a novicsok idegméregtől, amivel korábban Szergej Szkripal brit-orosz kettősügynököt és lányát is megmérgezték. Moszkva tagadta, hogy bármelyik mérgezéshez köze lenne.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?