Olivér
4 °C
8 °C

A futball-vb-ről érdeklődtek a barlangban rekedt thai gyerekek

2018-07-04T015231Z 967049641 RC17F3041350 RTRMADP 3 THAILAND-ACC
2018.07.06. 09:35

A világbajnokság eredményeiről kérdezősködtek azok a thai fiatalok, akik körülbelül két hete estek egy barlang fogságába, írta a Washington Post.

Az amerikai lap a thai haditengerészet mentőitől hallotta, hogy a friss eredményekről és hírekről érdeklődtek a srácok, akik egy ificsapatban játszanak és edzőjükkel együtt rekedtek egy vízzel elárasztott barlang mélyén.

Korábbi hírek szerint a barlangi mentők egy telefonvezetéket is ki akarnak húzni, hogy a lent rekedtekkel tudjanak kommunikálni a szüleik. Ha létrejön a kapcsolat, ott is tudnak majd a meccsekről friss információkat beszerezni. De egyelőre nem ez a legfontosabb feladat, az újabb esőzések miatt víz alá kerülhet az az üreg, ahol eddig meghúzták magukat a fiúk, így sietnie kell a mentőcsapatnak.

A barlangban csapdába került fiúkról a vb-n szereplő játékosok is értesültek. A japánok, valamint a szombaton egymással negyeddöntőző Anglia és Svédország futballistái is üzentek a fiúknak. (Az egyikük egyébként angol válogatott mezt visel.)

„Reméljük és kívánjuk, hogy épen és egészségesen jönnek ki onnan. Mindenki, az ő barátaik és családjuk, minden srác itt, az egész angol csapat velük gondol" – mondta az angol csapat védője, John Stones.

„Ebben a helyzetben csak azt tudjuk tenni, hogy imádkozunk értük" – nyilatkozta a svéd Sebastian Larsson.

A vb-rő már kiesett japán válogatott a Twitteren üzent: „Ne adjátok fel! Várjatok! A futballcsalád veletek van."

Gianni Infantino FIFA-elnök is támogatásáról biztosította levélben a thaiföldi futballszövetség elnökét, a bent rekedt csapat családját és az egész thaiföldi népet. Remélik, hogy hamarosan újra együtt lehetnek szeretteikkel. Végül pedig ezzel zárta a levelét:

Ha, ahogy mindannyian reménykedünk benne, a következő napokban újra együtt lehetnek a családjukkal és az egészségük lehetővé teszi, hogy utazzanak, a FIFA örömmel vendégül látná őket a 2018-as világbajnoki döntőn Moszkvában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?