Olivér
5 °C
8 °C

Sima 2-0, nincs itt semmi látnivaló

2018-07-07T151621Z 1357813629 RC1BC2EC1190 RTRMADP 3 SOCCER-WORL
2018.07.07. 17:54

Svédország fogadkozott az Anglia elleni negyeddöntő előtt, 24 év után jutottak volna vb-elődöntőbe, az angoloknak ugyanez 28 év után sikerülhetett.

Az első félóra nagyon feledhető volt, egyedül egy Kane-lövésre emlékezhetünk, ami nagy helyzetben mellégurult.

rad

Talán lett volna egy svéd ziccer is a 25. percben, amikor Berg a saját térfeléről indult egy nagy indítással, de a partjelző lest jelzett. Még jó, hogy külön felhívták az asszisztensek figyelmét a vb előtt, hogy csak és kizárólag akkor intsék be a lest, ha 1000 százalékig biztosak benne, mert most, hogy már van videó, ha végigmegy az akció is tudják érvényteleníteni a gólt.

A 30. percben az enyhe angol fölény beérett: szöglet után Harry Maguire fejelt gólt. Beadás, fejes, gól, a legegyszerűbb és legangolabb recept. 1-0.

Közvetlenül a szünet előtt az angolok el is intézhették volna a meccset, Sterling került nagy ziccerbe, de egészen bután eltékozolta a lehetőséget.

A svédek nem adták fel, a szünetről új lendülettel jöttek vissza, és Berg majdnem gólt is fejelt, csakhogy Pickford remekül leért a bal alsóra.

A 60. percben jött a második angol gól: beadás, fejes, gól. Annyi volt a különbség, hogy nem szögletből, hanem épített akcióból, és hogy Dele Alli bólintott a végén. 2-0.

A meccsnek ezzel valójában vége volt, bár a svédek próbálkoztak rendesen, és két percen belül szépíthettek volna. Nagyon szép támadást építettek fel, Berg visszatette lövésre a labdát, jött Claesson, a jobb alsót vette célba, de Pickford erre is leért. Ez már nem nagy, hanem óriási védés volt.

És nem is ez volt az utolsó, mert jött még egy közeli lövés a léc alá, Pickford ezt is kitolta. Most Berg lőtte rá.

Az angolok a maradék időt gond nélkül lepörgették, lőhettek volna még gólt, de már egyáltalán nem erőltették. Biztosan győztek, és bejutottak az elődöntőbe, ahol az orosz-horvát meccs nyertesével játszanak.

rad

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?