Ödön
2 °C
11 °C

Özil ultimátumot kapott a német szövetségtől

000 16S6ED
2018.07.08. 15:47

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke, Reinhard Grindel a Kicker futballszaklapnak nyilatkozott  a rosszul sikerült világbajnokság után. Németország a csoportjában ragadt, ami sohasem fordult elő régebben velük.

A legfontosabb téma természetesen Mesut Özilé, aki benne volt a négy évvel ezelőtti világbajnoki csapatban, két meccsen most is játszott, de mind játéka, mind át nem gondolt politikai szerepvállalása miatt a támadások kereszttüzében van. A kiesés után pedig összeszólalkozott egy szurkolóval.

A sztori onnan indult, hogy a török származású Özil még májusban meglátogatta a Londonban kampányoló török elnököt, Recep Tayyip Erdogant, aki nem a demokrácia lelkes barátja. Ilkay Gündogan is ott volt ezen a találkozón, de ő vállalta a nyilvánosságot, és azt nyilatkozta, természetesen a német értékek mellett áll.

Özil esetéről itt írtunk bővebben, hogyan lett politika téma az övé.

"Igaz, hogy eddig még nem beszélt Özil. Sok szurkoló csalódott, mert választ várnának a kérdéseikre. A válaszokhoz joguk van a drukkereknek.

Ezért, ha Mesut visszajön a szabadságáról, azonnal beszélnie kell nyilvánosan. A sportszerűség is ezt kívánja"

- jelentette ki határozottan Grindel.

A 92-szeres válogatott Özil hétfőn Santorini szigetéről posztolt, ahol török barátnőjével nyaralt, ezt pedig megörökítette a Twitteren is. Szerencsétlen időpontban vigyorgott a sokkhatásból nehezen ocsúdó drukkerek szemébe, mert akkor tett ki egy képet a nyaralásról, amikor éppen a csapatnak játszani kellett volna Szamarában.

A 29 éves Özilnek az elutazás előtt lett volna lehetősége arra, hogy sajtótájékoztatón minden kérdésre választ adjon, de ezt elmulasztotta. A csapat menedzsere, Oliver Bierhoff azt mondta pár napja, senkit nem kényszeríthetnek arra, hogy beszéljen, Özilt győzködték, ő ellenben elutasította, hogy beszéljen az újságírókkal. Utólag Bierhoff szerint érdemes lett volna azt is megfontolni, elvigyék-e a vb-re.

Grindel elnök ennyire most nem szaladt előre, úgy gondolta, ha hibázott valaki, az kapjon még egy lehetőséget, és mondja el a véleményét. Löw lesz azonban az, aki egy analízis után esélyt ad neki a válogatottban a jövőben.

Mivel Löw és Özil ügyeit ugyanaz a menedzseriroda intézi, még pikánsabb a helyzet.

Özil az Arsenaltól eközben megkapta a tízest mezt, amiért hálálkodott a Twitteren.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?