Olivér
4 °C
8 °C

Verstappent is szponzorálja a leggazdagabb bíró

2018.07.08. 12:45

Neymart is csendre utasította a Brazília-Costa Rica meccsen, majd vezetése mellett búcsúzott Spanyolország a világbajnokságtól, legutóbb pedig az angol-svéd meccsen fújt: Björn Kuipers játékvezető olyan gazdag, hogy osztalékot is ritkán vesz fel cégeiből.

A 45 éves Kuipers 15 éve kezdett bíráskodni, de addigra már szülővárosában, Oldenzaalban szupermarket és fodrászszalon tulajdonosa volt. Miközben egyre feljebb haladt a játékvezetői hierarchiában, az üzleti életben is egyre sikeresebb lett.

A Jumbo elnevezésű szupermarkettel egész Hollandián átnyúló hálózatot épített ki. Egy 2016-os kimutatás szerint 11,5 millió fontos vagyont halmozott fel, évente 2-3 millió fontos forgalmat bonyolít le. Egyéb üzleteiből és a játékvezetésből is annyit keres, hogy a cégei osztalékából is ritkán vesz fel pénzt. Ha mégis, akkor abból Max Verstappen Forma-1-es pilótát is szponzorálja.

Kuipers négy éve az angol-olasz vb-meccset vezette, sok kritikát kapott az angoloktól. Most gyakorlatilag hiba nélkül fújta a mérkőzésüket. A spanyolok viszont számon kértek rajta néhány ítéletet az oroszok elleni nyolcaddöntő után. A világ leggazdagabb bírója már mindkét európai kupasorozat döntőjét vezette: övé volt a 2014-es Real-Atlético a BL-ben, illetve idén a Marseille-Atlético az EL-ben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?