Jolán
2 °C
4 °C

Mit szippantottak az oroszok az öltözőfolyosón?

2018.07.09. 09:59

Amikor még csak egy hete tartott a futball-világbajnokság, igen komoly vádakkal jött elő a német ARD csatorna. Egészen pontosan azzal, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elhallgatott egy csomó pozitív doppingesetet, és az sem lett volna meglepő, ha az orosz válogatott nem tud kiállni, ha komolyan veszik a teszteket.

A szaúdiak elleni nyitómeccsen brutálisan sokat futottak (a teljes csapat 118 kilométerig jutott), miközben az erővel egy ilyen hosszú tornán nem árt spórolni, pláne, hogy nagyon simán nyerték meg azt a meccset.

Németországban tehát kifejezetten érzékenyek az oroszok látványos futóteljesítményére, átlag feletti szereplésére, nem véletlen, hogy a Süddeutsche Zeitung és a Bild is kiszúrta, hogy az öltözőfolyosón beszívnak valamit.

Vlagyimir Granat a spanyolok ellen, amikor beállt csereként Jurij Zsirkov helyére, Golovin pedig a horvátok ellen a félidőben, szombat este szippantott valamit. Mindig Alekszandr Golovin futott a legtöbbet a korábbi meccseken, ezért tűnhetett fel a nézőknek, hogy vajon mit szívott az öltözőből jövet?

Szombaton egyébként Roman Zobnyin tette meg a legtöbb kilométert, 14685 métert, de Golovin sem maradt el sokkal tőle, 13371 méter került a neve mellé és 71 sprint. Rakitic (28) és Modric (37) ketten nem gyűjtöttek össze annyit.

  • Viszonyításul: Isco 42 sprintet nyomott le az orosz-spanyolon, Golovin hatvanat.

Az oroszok szóvivője megnyugtatott mindenkit, hogy csak közönséges ammónium-só, amibe beleszippantanak, pár percig tart csak a hatása. Igaz, a koncentrációt fokozza (mint pl. ez a termék).

Egy német szakértő, Fritz Sörgel most arról beszélt a Bildnek, hogy szerinte ez dopping, hiszen serkentő hatású, teljesítményfokozó. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) listáján ellenben nincs fent az ammónia, ezért természetesen nem tiltott.

Mivel az oroszokról igazolódott, hogy államilag irányított doppingolásban vettek részt olimpikonjaik a szocsi olimpia előtt, elgondolkodtató, miért adnak támadási felületet egy ilyen jelenettel.

Azt pedig a németek állapítják meg, hogy az ammónia mégse tartozik úgy az öltözőhöz, mint a sampon és a hajmosás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?