Mit szippantottak az oroszok az öltözőfolyosón?

2018.07.09. 09:59

Amikor még csak egy hete tartott a futball-világbajnokság, igen komoly vádakkal jött elő a német ARD csatorna. Egészen pontosan azzal, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elhallgatott egy csomó pozitív doppingesetet, és az sem lett volna meglepő, ha az orosz válogatott nem tud kiállni, ha komolyan veszik a teszteket.

A szaúdiak elleni nyitómeccsen brutálisan sokat futottak (a teljes csapat 118 kilométerig jutott), miközben az erővel egy ilyen hosszú tornán nem árt spórolni, pláne, hogy nagyon simán nyerték meg azt a meccset.

Németországban tehát kifejezetten érzékenyek az oroszok látványos futóteljesítményére, átlag feletti szereplésére, nem véletlen, hogy a Süddeutsche Zeitung és a Bild is kiszúrta, hogy az öltözőfolyosón beszívnak valamit.

Vlagyimir Granat a spanyolok ellen, amikor beállt csereként Jurij Zsirkov helyére, Golovin pedig a horvátok ellen a félidőben, szombat este szippantott valamit. Mindig Alekszandr Golovin futott a legtöbbet a korábbi meccseken, ezért tűnhetett fel a nézőknek, hogy vajon mit szívott az öltözőből jövet?

Szombaton egyébként Roman Zobnyin tette meg a legtöbb kilométert, 14685 métert, de Golovin sem maradt el sokkal tőle, 13371 méter került a neve mellé és 71 sprint. Rakitic (28) és Modric (37) ketten nem gyűjtöttek össze annyit.

  • Viszonyításul: Isco 42 sprintet nyomott le az orosz-spanyolon, Golovin hatvanat.

Az oroszok szóvivője megnyugtatott mindenkit, hogy csak közönséges ammónium-só, amibe beleszippantanak, pár percig tart csak a hatása. Igaz, a koncentrációt fokozza (mint pl. ez a termék).

Egy német szakértő, Fritz Sörgel most arról beszélt a Bildnek, hogy szerinte ez dopping, hiszen serkentő hatású, teljesítményfokozó. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) listáján ellenben nincs fent az ammónia, ezért természetesen nem tiltott.

Mivel az oroszokról igazolódott, hogy államilag irányított doppingolásban vettek részt olimpikonjaik a szocsi olimpia előtt, elgondolkodtató, miért adnak támadási felületet egy ilyen jelenettel.

Azt pedig a németek állapítják meg, hogy az ammónia mégse tartozik úgy az öltözőhöz, mint a sampon és a hajmosás.  • Tippek
  • Hírek