Olivér
4 °C
8 °C

Jöhet a BL-be is a videóbíró, de még nem tudni, mikor

2018.07.09. 21:28

A világbajnokság előtt még komolyan aggódott a videóbíró miatt az UEFA-elnök Aleksander Ceferin, a sportvezető viszont most már arról beszél, meggyőzte a VAR, és az UEFA sem kerülheti el a videóbíró bevezetését. „Nincs többé visszaút, ilyen vagy olyan módon az európai versenysorozatokban is bevezetjük” – nyilatkozta a szlovén Ceferin hétfőn Rigában, ugyanakkor kitért arra is, hogy a rendszer még nem hibátlan, és voltak jó és rossz tapasztalatok a technológia kapcsán a vb-n.

Arról viszont nem beszélt, hogy a Bajnokok Ligájában mikor vezethetik be a VAR-t, ami a 2018-19-es kiírásban még biztosan nem lesz a sorozatban. „Nem vagyunk ellene, de tényleg nem tudjuk, eléggé egyértelmű-e. A fennmaradó problémákat ki kell zárni” – magyarázta Ceferin.

Ceferin beszélt az európai csapatok jó szerepléséről is, ami egyáltalán nem lepte meg. Mint mondta, a döntőn egyáltalán nem izgul majd, hiszen biztosan, európai csapat nyer majd. A francia válogatottat fantasztikus, modern csapatnak nevezte, Belgiumról és Horvátországról elmondta, hogy a nagy egyéniségek jó közösséget alkotnak, Angliáról pedig azt, hogy nem évek, hanem évtizedek óta nem volt ilyen jó.

A világbajnokság szervezéséről úgy vélekedett, Oroszország nagyon jó munkát végzett, semmilyen komoly problémát nem látott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?