Móric
5 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

A bíró vette el a legnagyobb belga helyzetet

2018.07.11. 09:11

A franciák 1-0-ra verték a belgákat az első vb-elődöntőben, jobbak voltak, és az ellenfélnek ordító ziccere nem is volt. Lehetőségei viszont akadtak, és játékban nem is igazán voltak gyengébbek a belgák.

A hajrában, amikor már nagyon menniük kellett az egyenlítésért, Hazard többször magához ragadta a labdát, és megindult. Így tett a 80. percben is, behúzogatta a labdát a 16-osra, majd onnan ki, aztán jött Giroud, és úgy odalépett neki, hogy csak úgy csattant a két térd, egyszerűen felrúgta. A labda továbbgurult, kifelé a tizenhatostól.

André Cunha, az uruguayi bíró odalépett, mint amikor szabadrúgást szoktak adni, de aztán váratlanul azt mutatta, nem volt semmi, mehet tovább a játék. Rosszul látta, és ezzel elvette a belgáktól a legnagyobb gólszerzési lehetőségüket, mert 18-19 méterről rúghattak volna szabadot, majdnem középről. Hazard-nak, De Bruyne-nek ez tökéletes lövőtávolság. Lett volna.

(Giroud egyébként a bíró reakciója után odament a földön fekvő Hazard fölé, odahajolt, és rákiabált. Akit elég jól ismer, ugyanis csapattársak a Chelsea-ben.)