A világbajnokság 28. napja

Index
2018.07.11. 10:54

Összefoglaló

Ma meglesz a franciák ellenfele a döntőben, jön a második elődöntő
A másik elődöntőben Horvátország emberfeletti teljesítményt nyújtva 2-1-re legyőzték Angliát.
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A francia válogatott csatára szerint úgy nyertek kedden este a belgák ellen, ahogy klubja, az Atlético Madrid szokta hozni a meccseit.

    Elégedett vagyok a csapattársaim teljesítményével. Védekeztünk, aztán egy rögzített helyzetből szereztünk gólt. Olyan volt egy kicsit, mint az Atlético. Élvezetes nézni, hogy mekkora boldogságot okozunk. Ez volt a cél, amire a torna elejétől készültem.

    Griezmann az atléticós hasonlatot nem először süti el. Az előző körben Uruguayról mondta, hogy úgy fognak csinálni ellenük, ahogy az Atlético játszik, sok taktikai faulttal, játéktördeléssel, bíró számonkéréssel.

  • Nem nehéz elképzelni, hogy nagyon komoly utcai ünneplés volt tegnap este Párizsban, miután döntőbe jutott a francia válogatott, de azért segítünk. A következő galériába szedtük össze az egészen őrült este képeit: 

    Késő este a Champs Élysées-n a radikálisabb ünneplők elkezdték lebontani a szurkolói zóna kerítéseit, ott rohamrendőrök könnygázzal vetettek véget a bulinak.

  • A belgák kedd este 1-0-s vereséget szenvedtek a franciák ellen az elődöntőben, így megszakadt Roberto Martínez huszonnégy meccsig tartó veretlenségi sorozata is, de a belga szakvezető így sem ragadtatta el magát annyira az értékelés során, mint a játékosai.

    Egyetlen pontrúgás döntötte el az összecsapást. Rendkívül szoros mérkőzés volt, mindössze az döntött a franciák javára, hogy valamivel szerencsésebbek voltak a kapu előtt

    – mondta Martínez, hozzátéve, hogy a vereséget el kell fogadni, gratulálniuk kell a franciáknak, és a legjobbat kívánják nekik a döntőre, emellett pedig kiemelte, emelt fővel mehetnek haza, mert mindent beleadtak, és az utolsó másodpercig hajtottak.

  • Lassan úgy tűnik, hogy Deschamps akkor is szerénykedni fog, ha megnyerik a vb-t, a francia szövetségi kapitány ugyanis úgy értékelte az elődöntőben aratott győzelmet, hogy

    a játékosok rengeteget fejlődtek, sokkal erősebbek mint négy, vagy két évvel ezelőtt. Persze még nem minden tökéletes, de haladunk előre.

    A francia kapitány azért azt elmondta, hogy nagyon keményen harcoltak, védekezésben óriásit dolgozott a csapat, és gratulál a játékosoknak és a stábnak is, de hozzátette, hogy a kontrákat azért jobban is ki lehetett volna használni.

    A meccset egyébként Umtiti fejese döntötte el, így ő Varane és Pavard után ő a harmadik hátvéd, aki betalált a vb-n. Utoljára 20 éve fordult elő ilyen a franciáknál, akkor Lizarazu, Blanc és Thuram volt eredményes.

  • Harmadszor világbajnoki döntős Franciaország, a nagy ünneplésben Párizs néhány pontján egy kicsit túllőttek a célon, és könnygázzal kellett oszlatni a tömeget.

  • Reneszánszát éli az angoloknál az 1996 májusában kiadott Three Lions című futballhimnusz a válogatott remek szereplése miatt, Gareth Southgate, az angol csapat szövetségi kapitánya pedig ennek kapcsán elmondta, hogy

    miután a '96-os Eb-n kihagyta a tizenegyesét, 20 évig képtelen volt meghallgatni a számot, úgyhogy számára egy kicsit más jelentése van, de persze ettől még örül neki, hogy az emberek megint élvezik.

    A játékosoknak természetesen nincsenek rossz emlékeik a dalról, hiszen a legtöbben még gyerekek voltak, mikor kijött, Jordan Henderson például elmondta, hogy inspirálja őket a dal, és a szurkolóik, meg hát az is, hogy képesek voltak összehozni az egész nemzetet.

    Ez az ominózus dal egyébként, ha valaki szeretné meghallgatni, és nincs tőle PTSD-je, mint Southgate-nek:

  • A L'Equipe leosztályozta a játékosokat, Umtiti természeten nyolcast kapott, de például a belga kapus, Thibault Courtois is.

  • Nehezen értelmezhető nyilatkozattal állt elő az elvesztett elődöntő után a belga válogatott csalódott kapusa, Thibaut Courtois, aki azt mondta a francia beIN Sports kamerája előtt, hogy:

    Nem Franciaország volt a jobb csapat, csak védekezni akartak. A franciák úgy játszottak, mint Panama. Ezt csinálták az egész tornán alatt, Uruguay ellen is csak egy pontrúgásból találtak be, szégyen ezt látni

    értékelt a Chelsea kapusa, aki valahogy két dologról megfeledkezett.

    Egyrészt arról, hogy Belgium semmivel sem csinált többet az elődöntőben, mint a franciák, illetve a 4-3-as francia-argentin nyolcaddöntőről.

    Hazard is egyetértett egyébként a kapussal, ő azt mondta, hogy

    Inkább vesztek a belga csapattal, minthogy ezzel a francia együttessel győzzek.