Szilvia
5 °C
16 °C

Orbán a horvátok sikeréről: a mi kutyánk kölyke

2018.07.12. 09:06 Módosítva: 2018-07-12 09:32:06

Orbán Viktor a NATO-csúcs mai napja előtt interjút adott a közmédiának. Utolsó kérdésként megkérdezték tőle, mit vár a francia–horvát vébédöntőtől. (A válasz a videó utolsó fél percében látható, hallható.)

A miniszterelnök azt mondta, hogy Horvátországnak szurkol, hiszen szomszédok és barátok vagyunk. Megjegyezte, egy futballkultúrához, a Duna menti futballkultúrához tartozunk (mármint a horvátok és mi, magyarok), még ha most meg sem tudjuk közelíteni a 4,5 millió fős szomszéd focijának színvonalát. 

A horvátok sikere persze a horvátoké, de egy picit úgy érezzük, hogy abban mi is benne vagyunk, hiszen ez a régió dicsősége is, még hogy ha most a horvát zászlót is kell most a magasba emelni

– jelentette ki mosolyogva a kormányfő. 

K EPA20180628411
Fotó: Nicolas Lambert / MTI / EPA

Orbán Viktor zárásként azt mondta, a horvát foci „a mi kutyánk kölyke”, utalva ismét arra, hogy szerinte a horvátokkal egy futballkultúrához tartozunk. 

Tavaly egyébként összeszedtük, mennyi mindent köszönhet a horvát futball a miniszterelnöknek és a Felcsút-közeli nemzeti nagytőkének. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Orbán a horvátok sikeréről: a mi kutyánk kölyke

A miniszterelnök szerint ugyanahhoz a futballkultúrához tartozunk a horvátokkal.

14816 · Jul 12, 2018 09:06am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?