Szilvia
5 °C
16 °C

Subasicé az év védése Kane ellen, 2 mp. alatt fogott két ziccert

2018.07.12. 09:02 Módosítva: 2018-07-12 11:36:21

Anglia viszonylag korán megszerezte a vezetést Horvátország ellen a világbajnokság szerda esti elődöntőjében. Trippier szabadrúgásánál Subasic tehetetlen volt, utána viszont mindent védett a horvát kapus. A legnagyobb bravúrokat akkor mutatta be, amikor a 30. percben 2 másodpercen belül védte Harry Kane két ziccerét is. Bár az esetnél a partjelző lest jelzett, a bíró nem fújt, és a visszajátszás szerint egy horvát védő közelebb állt a kapuhoz a passz pillanatában, így a videóbíró segítségével bizonyosan megadták volna a gólt, ha bemegy.

A helyzet azután alakult ki, hogy az angolok pár húzásból tanárian játszották át a szünetig teljesen szétesetten játszó horvát védelmet. A susztermattot Kane-nek kellett volna beadnia, aki a büntetőpont magasságában, az ötös bal sarkával szemben, egyedül vehette át a labdát, és fordulhatott kapura. A csatár pár lépés után megpróbált az alig kimozduló Subasic bokája mellett elpasszolni a labdát, de a kapus valahogy leért, és hárított.

Csakhogy a védés után ismét  Kane-hez került a labda , ő pedig éles szögből, de nagyon-nagyon közelről ismét kapura lőtt, amiben ekkor csak Vida állt, a védése után felpattanó Subasic pedig próbált valahogy visszaérni, de a dolog nem tűnt lehetségesnek. 

Aztán valahogy mégis sikerült neki, csak ő tudja hogyan. Mindez a második visszajátszásból derült ki, elsőre úgy tűnt mintha Kane lőtt volna kapufát. A lassításból viszont kiderül, hogy Subasic talpáról vágódott a kapufára a labda, majd onnan vissza a kapus térdére, ahonnan felpattanva végül a kapu felett elhagyta a játékteret.

Nyugodtan mondhatjuk, csak Subasicon múlt, hogy az angolok nem szereztek nagyobb előnyt az első félidőben, amivel egész jó eséllyel el is döntötték volna meccset. Így viszont Horvátország a második félidőben kiegyenlített, majd a hosszabbításban szerzett góllal végül 2-1-re nyert.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?