Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Egy nagyon szláv pillanat Mandzukic győztes gólja előtt

2018.07.13. 10:28

Amikor a szakértők meglehetős leegyszerűsítéssel a szláv mentalitásról magyaráznak, akkor lényegében Mario Mandzukicról beszélnek. A horvát válogatott és a Juventus csatára valamennyi tipikusan szlávnak tartott tulajdonsággal rendelkezik.

Heves a vérmérséklete, hatalmas a küzdőszelleme és legalább akkora a pofája. Emellett ravasz és erőszakos, opportunista és önfeláldozó, illetve állandóan megsértődik, mégis hihetetlenül profi.

Érdemes megnézni, mit csinált pár pillanattal a horvátok győztes gólja előtt. 

Duzzogott.

Amikor Privaric balról érkező, nem túl pontos beadásába Walker beletette a lábát, középen Mandzukic reflexből duzzogni kezdett a minősíthetetlen kiszolgálás miatt. Lemondóan lehorgasztotta a fejét, és elindult sétálva visszafelé, mint aki legszívesebben már hagyná a francba ezt az egészet. A gesztusait figyelve semmi sem utalt rá, hogy egy másodperc múlva már megint minden idegszálával a meccsre koncentrál majd, azon belül is a labda lehetséges érkezési helyére, amit Perisic tovább fejelt. 

De hát ezért Mandzukic a szlávok szlávja: az egyik pillanatban egy hisztis világszerencsétlenje, a következőben meg egy számító, hidegvérű profi.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?